Ekonomi Ön satışlı 10 proje kazandırıyor

Ön satışlı 10 proje kazandırıyor

Paylaş
Ön satışlı 10 proje kazandırıyor

İnşaat sektöründe kurumsallaşmanın önemli ayaklarından birisi olan satış süreçleri artık eskisi gibi ürünlerin tanıtımı, satışı ve anahtar teslimi ile sınırlı değil.

Patronlar, binlerce lira dökerek anlaştıkları ajanslarla projenin çekirdek ekibini bir araya getirip satış stratejisi üzerine kafa yoruyor. Bu stratejilerden birisi de ön satış metodu.

Haberin Devamı

Lansman öncesi talep toplamalı veya ‘önden satış’ denilen uygulamalar artık hemen hemen her projede karşımıza çıkıyor. Eskilerin deyimi ile ‘’topraktan alan kazanır’’ misali, ön satış öncesi talepte bulunanlar kazançlı çıkıyor. Nasıl mı ?

*Firmalar internet sitelerinde hem merak uyandırmak hem de lansmana çıkış zamanını netleştirmek için bir form yayınlıyor.

*Formu dolduran müşteri adayları projenin satış takvimi belirlendiği anda satış temsilcisi tarafından aranıyor ve satış ofisine davet ediliyor.

* Ön satış fiyatlarıyla cezbedici bir sunum yapılıyor. Müşteri fiyat avantajıyla tercihini rahatlıkla yapabiliyor.

*Lansmana ön satışa fiyatından en az yüzde 7-10 oranında daha yüksek fiyatla giriliyor.

Haberin Devamı

*Ön satışların süresi genelde 15 gün ile 1 ay arasında, projedeki konutların bazen tümü bazen de belli bir oranı için geçerli oluyor.

*Proje bitip anahtar teslim edildiğinde son müşteri ile ön satıştan konut satın alan müşterinin ödemesi arasındaki eğer yüzde 25- 40 aralığında ise bundan kârlı çıkan tabi ki ön satışta dairesini seçenler oluyor.

Önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanlarla satışa çıkması beklenen konut projelerinin ön satış veya ön kayıt yoluyla başlatılan kampanyalarını sizler için araştırdık.

1 – DUMANKAYA İNŞAAT: ATHLETİC-O TOWERS

Dumankaya’nın Bahçeşehir’de inşa ettiği Modern, Modern Vadi ve Modern Collection projelerinin ardından bölgeyi taçlandıracak olan 28 ve 32 kattan oluşan kulelerde ön satışlar geçen hafta başladı. Kasım ayının son haftasında lansmanı yapılacak olan projede minimum fiyat 99.750 lira. Bu rakamın lansmanın ardından 110 bin lira olması bekleniyor.

WEB: http://www.dumankaya.com/Sayfalar/Anasayfa.aspx

2 – KAYIHAN YAPI : CORDELLA TUZLA

20 milyon dolarlık proje avantajlı fiyatlarıyla ön satışta. 120 aya kadar %0,80 faiz oranıyla satışa çıkarılan projede 77 metrekare ile 170 metrekare arasında değişen 216 daire yer alacak ( 1+1, 2+1 ve 3+1). Ön satışla yüzde 35’i sahiplerini bulan dairelerin fiyat aralığı ise 180 bin lira ile 420 bin lira arasında değişiyor. 2015 yazında teslim edilecek olan proje %1 KDV avantajı ile satılıyor.

Haberin Devamı

WEB: http://www.cordella.com.tr/

3 – SUR YAPI: SULTANBEYLİ PROJESİ

Bugüne kadar sayısız Konut projelerine imza atan Sur Yapı, Sultanbeyli’de yeni bir Konut projesine daha imza atıyor. Metrekare fiyatlarının 2 bin 650 ile 2 bin 850 arasında değiştiği Sur Yapı Sultanbeyli projesinde ön talep süreci başladı. Konut sayısının 300 ila 400 arasında olması planlanan projedeki konutlar, 1 oda 1 salon daire 4 oda 1 salon arasında değişecek.

WEB: http://www.suryapi.com.tr/sultanbeyli/

4 – GARANTİ KOZA – KOZA PARK – BAHÇEŞEHİR

Garanti Koza güvencesiyle Bahçeşehir’de inşa edilen KOZA PARK, grubun 4 yıl önce inşa ettiği AK KOZA projesinin devamı niteliğinde. 42'şer katlı 4 dev bloktan oluşacak projenin en büyük farklılığı adalar konseptinin uygulanacak olması dört adanın ( Sedef- Burgaz- Kınalı- Heybeli ) ortasında yüzülüp, sörf yapılabilecek yapay bir gölün inşaa edileceği projede ilk blok yükseliyor. Metrekaresi ilk ön satışta 1650 lira olan projede şu andaki değer 2.300 lira seviyesinde.

Haberin Devamı

WEB: http://www.kozapark.com.tr/

5 – ÇALIK GAYRİMENKUL – TARLABAŞI 360

Çalık Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi, Tarlabaşı 360’da lansman öncesinde ofis ve rezidans bölümleri için beklenen ön talep dönemi başladı. Toplam 20 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 150 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje, Tarlabaşı Bulvarı’na 220 metrelik cephesiyle de dikkat çekiyor.

WEB: http://www.tarlabasi360.com/tr/

6 – TAHİNCİOĞLU – NİDAPARK BEŞİKTAŞ

Ofis projeleri geliştirme alanında yaptığı yatırımlar ve projeleri ile dikkat çekenTahincioğlu Gayrimenkul’ün Beşiktaş’ta hayata geçirdiği Nidapark Beşiktaş’ta stüdyo, 1+1 ve 2+1 rezidans tipi konutlardan oluşan toplam 58 ünite bulunuyor.

WEB: http://www.tahincioglugayrimenkul.com/Projects.aspx?pId=40

7 – BEYLİK YAPI – MAHAL İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ

İki blok olarak inşa edilen projede !+1,241 ve 3+1 tipi toplam 148 daire yer alacak. 90 bin liradan ön satışına başlanan projede yüzme havuzu, fitness merkezi, buhar odası, sauna, çocuk oyun alanları, spor alanları, kapalı otopark, dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanları da yer alıyor.

Haberin Devamı

WEB: www.mahalistanbul.com.tr

8- MAKRO İNŞAAT – MAVERA BAŞAKŞEHİR

Başakşehir’de inşa edilen Mavera Sarayları ön satış döneminde büyük ilgi gördü. Projenin yüzde 60'ı kısa sürede satıldı. Yoğun ilgi üzerine ön satış kampanya dönemini kasım ayının ortasına kadar uzattıklarını söyleyen Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, “Mavera Sarayları’nı konforlu bir yaşam sürmek isteyen geniş aileler tercih ediyor. Projemiz ilk satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Şuana kadar yüzde 60’ını sattık. Elimizde kalan sınırlı sayıdaki dairenin de kısa sürede sahibini bulacağına inanıyoruz ” dedi.

WEB: http://maverabasaksehir.com/web/index2.html

9- EVİYA GAYRİMENKUL – EGE YAKASI

Halkalı’nın en değerli lokasyonunda inşa edilecek olan Ege Yakası projesinde ön talep süreci sona ermek üzere. Sinpaş GYO bünyesinde hayat bulacak olan yaklaşık 500 konutluk bir projenin lansmanı ile birlikte Halkalı’daki yeni konut projesi sayısının 20’yi bulması bekleniyor.

WEB: http://www.eviya.com.tr/OnTalepFormu.aspx?gclid=CMziisPg5LoCFYlF3godURsApw

10- DAP YAPI – İ OFİS

Dap Yapı‘nın, iş dünyasına yönelik tüm fonksiyonları eksiksiz şekilde bünyesinde toplayan ofis projelerine İ OFİS de ekleniyor. Avantajlı yönetim sistemi ve akıllı yatırım gibi özelliklerin yanında merkezi lokasyonuyla göz dolduran İ Ofis’te, “bedava ofis” konsepti devam ediyor. Yatırımı 8 ile 10 yıl gibi makul bir sürede amorti eden ofis yönetim sistemiyle çalışma ortamından yansıyan kusursuzluk kazançla birleşiyor.

WEB: http://www.dapyapi.com.tr/

Mehmet CANITATLI – emlakguncel.com.tr

http://emlakguncel.com.tr