Gündem Onbaşıya on bin veda

Onbaşıya on bin veda

Paylaş
Onbaşıya on bin veda

Hakkari'de PKK'lıların döşediği mayının patlatılması sonucu şehit düşen onbaşıyı 10 bin kişi son yolculuğuna uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Koçyiğit bölgesi'nde başlatılan geniş çaplı operasyona katılan ve arazi arama tarama çalışmaları sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı İsa Keskin, memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi Narlısaray Beldesi'nde yapılan askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin cenazesi dün akşam Amasya'nın Merzifon İlçesi Havaalanı'na getirildi. Buradan karayolu ile memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi Narlısaray Beldesi'ne getirilen şehit Onbaşı İsa Keskin için bugün evinin önünde tören düzenlendi.

Törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ÇOCUKLARI ASKER KIYAFETİ GİYDİ

Şehidin 21 yaşındaki eşi Ebru Keskin, evin önünde yapılan törende sinir krizi geçirirken, İsmail (1) ve İbrahim (2) isimli çocuklarına asker kıyafeti giydirerek törene getirdi. Şehidin 48 yaşındaki annesi Gülkız Keskin oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine kapanarak, "Oğlum seni böylemi karşılayacaktım. Yüreğimi parçaladın" diyerek feryat etti.

Gözyaşlarına boğulan anneyi yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. "Vatan Sağolsun" diyen çiftci 51 yaşındaki baba Fazlı Keskin ise güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Evin önündeki törenin ardından şehit onbaşı İsa Keskin'in cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak askeri törenin yapılacağı Belde mezarlığına getirildi.

Bu sırada cenazeye katılan bir grup "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez", "Şehide uzanan eller kırılsın" diye slogan attı. Saygı duruş ve İstikla Marşı'nın ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından 2.5 ay sonra tezkere alacak olan onbaşı İsa Keskin'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Murat SANDIKÇI - Göktan TEKER - VEZİRKÖPRÜ Samsun - DHA

Haberin Devamı