Gündem Önce boğdu, sonra ağladı

Önce boğdu, sonra ağladı

Paylaş
Önce boğdu, sonra ağladı

Adana'da 43 yaşındaki eşi Nazlı Umakoğlu'nu boğazını sıkarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İmadettin Umakoğlu'na ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı

İşçi emeklisi İmadettin Umakoğlu, 23 yıllık eşi ev hanımı Nazlı Umakoğlu’nu, kendisine ilgi göstermediği ve yatak odasına almadığı iddiasıyla elleriyle boğazını sıkarak öldürdü.

Cinayetten sonra eşinin cesedini çocuklarının odasına kaldırıp, çıktığı sokakta babasıyla da tartışarak karakolluk olan Umakoğlu, polislerin babasıyla kendisini barıştırması sonrası evine döndü.

Çocuklarının odasındaki eşinin cesedini kendi yatak odalarına taşıyan Umakoğlu, cinayetten 7 saat sonra olayı bir yakınına anlatıp, saklandığı depoda polis ekipleri tarafından yakalandı. Suçunu itiraf eden İmadettin Umakoğlu, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

"SANA KARILIK YAPMAM DEYİNCE KENDİMİ KAYBETTİM"

Umakoğlu, poliste ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, 4 çocuğunun annesi olan eşini kendisine ilgi göstermeyip, yatak odasına almadığı iddiasıyla öldürdüğünü ve pişman olduğunu söyledi.

Eşinin yatak odasının kapısını üzerine kilitlediğini iddia eden İmadettin Umakoğlu şunları anlattı: “12 yaşındaki kızımı okula bırakıp geldiğimde eşim kahvaltısını yapmış, televizyon izliyordu.

"NEDEN BÖYLE YAPIYORSUN DEDİM"

Ben de kahvaltımı yaptıktan sonra yanına oturup, neden böyle yaptığını sordum. İstemiyorsan boşanalım dedim. ‘Ben bu evden gitmem. Çocuklarıma bakarım, sana da karılık yapmam’ deyince kendimi kaybettim.

"AĞLAYARAK BALKONA ÇIKTIM"

Elimle boğazını sıktım. Öldüğünü anlayınca pişman oldum ve cesedinin başında ağladım. Eşimin cesedini kucaklayarak çocuklarımın odasına götürdüm.

Çamaşırların üzerine yatırdım ve üzerini çarşafla örttüm, ağlayarak balkona çıktım. Babamı görünce sokağa inerek onunla tartıştım. Polisler bizi polis merkezine götürdü.

Babamla barıştırdılar. Tekrar eve döndüm. Eşimin cesedini çocukların odasından alarak yatak odasına götürüp üzerini örttüm.

Dayımın kızının evine giderek olayı anlattım. Sonra da bahçede depo alarak kullanılan binaya saklandım. Polisler kapıyı kırıp beni gözaltına aldı.”

İmadettin Umakoğlu hakkında, ‘eşini kasten öldürme’ suçundan Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Hakkında ‘Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Umakoğlu'nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)

2