Prof. Dr. Derin Kösebay Once enfeksiyon tespit edilmeli...
HABERİ PAYLAŞ

Once enfeksiyon tespit edilmeli...

Kötü kokulu akıntıdan kadınların pek çoğu şikayet ediyor. Böyle bir sorun varsa vakit kaybetmeden doktora gidin. Doktor önce size smear testi yapar ve kültür alır. Ardından da enfeksiyonu tespit edip gereken ilacı verir

[[HAFTAYA]]

Kötü kokulu akıntım var

29 yaşındayım ve çok kötü kokulu bir akıntım var. Eşimle ilişkiye girmeye ekiniyorum. Eşim de şikayetçi. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, kötü kokulu akıntıların nedeni çoğu kez genital organlardaki çeşitli enfeksiyonlardır. Burada önce enfeksiyonun ne olduğu anlaşılmalı ve ona göre uygun tedavi yapılmalıdır. Doktorunuz smear testi ve kültür yaparak önce enfeksiyonun ne olduğunu anlar ve size gerekli ilaçları verir ve sorun da halledilmiş olur. Merak etmeyin.

Haberin Devamı

Sağ kasığımdaki sertliklerin nedeni ne?

29 yaşındayım. Sağ kasığımda bir acı duydum. Elimle yokladığımda sertlikler hissettim. Bu sertliklere dokunduğumda bir acı duymuyorum. Bu, son 2 günde ortaya çıkan bir durum. Bu kadın hastalıklarıyla ilgili bir belirti olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, sağ kasıkta elinize ağrılı bir kitle gelmesi o bölgedeki bir enfeksiyondan, yumurtalıklar ve çevresindeki kistlerden, rahimdeki iyi huylu urlardan (Myomlardan) olabilir. En kısa zamanda bir kadın doğum hekimine muayene olmanızda yarar var.

Yumurtalıklarımda kist varmış

40 yaşında, evli ve 2 çocuklu kadınım. 20 gün önce karnımda şişlik ve ağrı olduğu için doktora gittim. Yumurtalıklarımda kist olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bu ameliyatı bir jinekolog onkoloğun yapması gerektiğini, ameliyatta gerekirse rahmin ve yumurtalıkların da alınabileceğini anlattı. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, korkunuzu ve üzüntünüzü anlıyorum. Ama doktorunuzun tavsiyelerine uymaktan başka çare yok gibi. Doktorunuz yumurtalıktaki kistlerin kötü huylu olacağını düşünüyor ki sizi bir jinekolog onkoloğa yollamak istiyor. Özellikle yumurtalık ameliyatlarında çıkan kist veya ur hemen ameliyathanede patolog tarafından incelenerek kesin teşhis konulabiliyor. Sonuçta belki korkulduğu kadar önemli bir şey yoktur ve rahminizi almaya gerek duyulmayacak. Ya da işler iyi değildir, gecikilen her gün sizin için daha büyük problemler yaratacaktır. En kısa zamanda tedavi olun. Şimdiden acil şifalar.

Haberin Devamı

Ne zaman başlamalıyım?

30 yaşında kızım. 2 ay sonra evleneceğim. Ooğum kontrol hapına ne zaman başlamam gerekiyor? Evlenmeden kaç gün önce başlarsam daha uygun olur? Bir de kesin korunma sağlar mı?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol hapına evlenmeden önceki adetin ilk günü başlamanız yeterli korunmayı sağlayacaktır. Size şimdiden mutluluklar diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder