Türkiye (Son Dakika) Önce gasp sonra kucaklaşma

Önce gasp sonra kucaklaşma

Paylaş
Önce gasp sonra kucaklaşma

Konya'da Yunus Emre Ö. ve Mustafa Ş., 15 dakika arayla iki kişiyi gasp ettiği iddiası ile gözaltına alındı. Güvenlik kamerası görüntülerinden yakalanan şüphelilerden birinin, istasyonda akaryakıt alırken gasp ettikleri kişiyle kucaklaşması dikkat çekti

Olay, 22 Ağustos günü merkez Meram ilçesi Hacı Fettah mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre ATM’den para çeken M.A.’nın yanına gelen 19 yaşındaki Yunus Emre Ö. ve 16 yaşındaki Mustafa Ş. başına tabanca dayayarak çekmiş olduğu 500 lirayı alıp beyaz renkli bir otomobille hızla olay yerinden uzaklaştı.

Olaydan 15 dakika sonra Hamzaoğlumahallesinde yürümekte olan H.G.’nin yanında duran şüpheliler, gideceği yere kadar götürme teklifinde bulundu. Teklifi kabul ederek otomobile binen H.G. ile birlikte bir istasyona giden şüpheliler, akaryakıt aldırdı. İstasyonda şüphelilerden bir tanesinin otomobilden inip yakıtın parasını ödeyen H.G.’nin yanına gelerek sarılması iş yerinin güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.


Yakıtı aldıktan sonra otomobile binen 2 şüpheli ve H.G. istasyondan ayrıldı. Bir süre sonra iddiaya göre otomobildeki H.G.’nin de başına tabanca dayayan şüpheliler, 2 bin lira parası ve cep telefonunu gasp ederek araçtan indirdi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Paraları gasp edilen M.A. ve H.G.’nin polise başvurması üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, şüphelilerin yakıt aldığı akaryakıt istasyonunun güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinden aracın plakasını tespit eden ekipler, şüphelilerin de Yunus Emre Ö. ve Mustafa Ş. olduğunu belirledi.

Şüpheliler suç aleti kuru sıkı tabanca ile birlikte yakalandı. Şüphelilerin, polise uyuşturucu bağımlısı oldukları ve uyuşturucu almak için de gasp yaptıkları yönünde ifade verdiği öğrenildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA

Haberin Devamı