Siyaset Önce ibadet sonra siyaset
Paylaş
Önce ibadet sonra siyaset

Başbakan Tayyip Erdoğan bayram namazını İstanbul Sultanbeyli'de kıldı. Erdoğan namaz sonrası cami önünde başladığı mini mitinglerini Anadolu yakasındaki ilçelerde sürdürdü. Daha önce “Yargı kararlarına saygı duymak diye bir görevim yok” diyen Erdoğan Kılıçdaroğlu'na “Neden Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorsun” diye çıkıştı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün sabah bayram namazını Sultanbeyli Merkez Camii’nde kıldı. Fatih Caddesi’ni dolduran binlerce kişi de sokakta namaz kıldı. Erdoğan, namaz sonrası cami çıkışında caddeyi dolduran kalabalığa parti otobüsünden hitap etti. Sultanbeyli’den Türkiye’deki en yüksek ‘Evet’ oranını beklediğini söyleyen Erdoğan daha sonra Sancaktepe’ye geçti. Ümraniye, Ataşehir, Maltepe ve Kartal’da da halka seslenen Erdoğan’ın gündeminde referandumda oylanacak yargıyla ilgili maddeler vardı.

Haberin Devamı

AYAĞIMIZDA PRANGALAR VAR

Erdoğan, Türkiye’nin yargı devletine götürülmek istendiğini belirterek, “Yargı siyasallaştırılıyor diyorlar. Yargı şu anda siyasallaşmış. Yasama organının bütün haklarını ellerinden alacak kadar ileri gidiyorlar. Ayaklarımızda prangalar var. Türkiye’de bağımsız, tarafsız bir yargıdan bahsedilebilir mi? İşte şimdi daha bağımsız daha tarafsız bir yargının alt yapısını oluşturuyoruz. Diyoruz ki bu yargı birilerinin arka bahçesi olmayacak” dedi. Habertürk televizyonunda katıldığı programda “Benim yargı kararlarına saygı duymak diye bir görevim yok, uymak gibi bir görevim var” diyen Erdoğan anayasa paketini CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığını hatırlatarak şöyle dedi: “Anayasa Mahkemesi inceledi, bazı şeyleri değiştirdi. CHP yönetiminin yargıya da saygısı yok. Niye Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymuyorsunuz?”

Haberin Devamı