Gündem Önce isim sonra tabela değişti

Önce isim sonra tabela değişti

Paylaş
Önce isim sonra tabela değişti

Nevşehir Üniversitesinin adını, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştiren kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından rektörlük binasına üzerinde yeni ismin yazılı olduğu tabela monte edildi. Böylece Muharrem Ayı'na da yetişmiş oldu

Nevşehir Üniversitesinin (NEÜ) adını, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştiren kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından rektörlük binasına, üzerinde yeni ismin yazılı olduğu tabela monte edildi.

Üniversitede bugün ilk olarak yerleşke girişi ve rektörlük binasında bulunan tabelalarının sökülme işlemi ile başlayan değişiklik akşam saatlerinde rektörlük binasının girişine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü yazılı tabelanın monte edilmesiyle devam etti.

Çalışmayı takip eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, isim değişikliğinin kesinleşmesinin ardından üniversite olarak hazırlık yaptıklarını ve rektörlük binası tabelasını değiştirdiklerini söyledi.

Değişikliğinin kademeli olarak devam edeceğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Üniversitenin adı bir kanunla değiştirildi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi oldu. İsmimiz, 30 Ekim 2013 tarihindeki Bakanlar Kurulu kararıyla netleşmişti ve 7 Kasım 2013 tarihinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi.

Biz de o günden itibaren üniversitemizde yeni ismimizle faaliyet yürütebilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de tabela değişikliğiydi. Şu anda ilkini gerçekleştirmiş olduk. Rektörlüğümüzün tabelasını yenisiyle değiştirmiş olduk.

Yarın itibarıyla da ana giriş kapımızdaki tabelada isim değişikliği söz konusu olacak. Süreç dahilinde logolarımız, diğer birimlerimizdeki tabelalar hızlı bir şekilde değiştirilecek."