Bilim - Teknoloji "Önce ispat edin!"
Paylaş
"Önce ispat edin!"

ABD'nin casusluk faaliyetlerinden endişelenen Rusya, bu dev isimlerden büyük bir talepte bulundu!

Son dönemde devlet yönetimini ilgilendiren tehditlere son derece hassas yaklaşan Rusya, bu hassasiyetini yeni teklifiyle yine belli etti.

İletişim Bakanı Nikolai Nikiforov, Apple ve SAP'ye yaptığı teklifte, Rus yetkilileri dinlemek üzere "açıklanmamış işlevlerin" kullanılmadığını ispat etmek üzere kaynak kodlarının kendilerine iletilmesini istedi. Bir başka deyişle Rusya, iPhone kullanan bir devlet yetkilisinin NSA'ya bedelsiz olarak bilgi sunmasından endişe duyuyor ve bunun için önlem almak istiyor.

Nikiforov, riskin çok yüksek olduğunun tespit edilmesi halinde Putin ve takımının Apple ve SAP'yi kontrat dışı bırakabileceğini ima eden açıklamalarda da bulundu. Böyle bir durumda Rusya, 2003'ten beri kendisiyle çalışan Microsoft'u tercih edebilir.

Şimdiye kadar Apple ve SAP'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Bunun yanında kaynak kodlarının gösterilmesinin ne kadar işe yarayacağı tartışmalı bir konu. NSA'nın casusluk çabalarının çoğu, bilerek açık bırakılan kapılar üzerinde değil, güvenlik açıkları üzerinde yoğunlaşıyor. Bu tür açıklar, casusluk amacı içermeyen, masum yazılımların kodlarında da bulunabiliyor. Dünya liderlerini dinlemek için zararlı kod geliştirmekle ve fazlasıyla suçlanan Rusya'nın bu talebi, aynı zamanda ironik bir durum da oluşturuyor.

Resimlerle: Rusya'nın çok gizli "gözleri"

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı