Gündem Önce kalbini verdi şimdi de böbreğini

Önce kalbini verdi şimdi de böbreğini

Paylaş
Önce kalbini verdi şimdi de böbreğini

Van'da bir genç, aşık olduğu kıza böbreğini verebilmek için nikah masasına oturdu.

Yaklaşık 6 ay önce İstanbul’da tanıştığı Sevda Yaşar’a (18) aşık olan Bartınlı Zekeriya Aydoğan (24), sevdiği kızın kronik böbrek hastası olduğunu öğrenmesine rağmen Van’a gelerek, Yaşar’ı ailesinden istedi. Ailesinden onay çıktıktan sonra böbreğinin birini sevdiği kıza vermek için hastanede tetkik yaptıran ve sonuçların olumlu çıkması üzerine nikah işlemlerini başlatan Aydoğan, hastalığın ilerlemesinden dolayı nikah için acele ettiğini söyledi.

Nikah töreniyle Yaşar ile dünya evine giren Aydoğan, kalbini kaptırdığı kıza böbreğini vermekte hiçbir sakınca görmediğini belirterek, eşini çok sevdiğini ve gerekirse canını dahi verebileceğini kaydetti. "Eşime önce kalbimi verdim, şimdi de böbreğimi veriyorum" diyen Aydoğan, sosyal güvencesi olmadığı için yeşil kart başvurusunda bulunduğunu ve yeşil kartın çıkmasının ardından böbrek nakli için gerekli girişimlerin başlatılacağını ifade etti.

'CANININ YARISINI BANA VERİYOR'

Tedavi olmak için gittiği İstanbul’da eşi Zekeriya Aydoğan ile tanıştığını anlatan Sevda Yaşar da sevdiğiyle evlendiği için çok mutlu olduğunu bildirdi. Sevda Yaşar, evliliğin kendisi için büyük anlam taşıdığını belirterek, "Çünkü hem hayatımı kurtaracak, hem de hayatıma çok farklı anlamlar katacak biriyle evlendim. Bir taraftan da üzülüyorum. Canının yarısını bana veriyor. Böyle bir şeyi hiç kimse kabul etmez. Kendisine minnettarım. Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum" dedi.

Nikah töreninde gözyaşlarına hakim olamayan anne Gülizar Yaşar ise kızına hayat verecek olan damadını çok sevdiğini ve yeni bir evlat sahibi olduğunu söyledi.

AA