Gündem Önce kemanı, sonra cesedi bulundu

Önce kemanı, sonra cesedi bulundu

Paylaş
Önce kemanı, sonra cesedi bulundu

Uçurumun altında cansız bedeni bulunan Ecem Çokluk'un yaşamına kendisinin son verdiği ihtimali ağırlık kazanıyor. 14 yaşındaki Ecem'i böyle bir sona neden sürüklendiği konusu ise hâlâ sır

İstanbul Başakşehir'deki evinden "Keman kursuna gidiyorum" diye çıkan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ecem'in telefonundan bir arkadaşına gönderilen mesajda "İntihar ediyorum" diye yazdığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

CESEDİNİN YANINDA MEKTUP BULUNDU

Ecem Çokluk'un cesedine yakın bir yerde bulunan eşyalarının arasında, "Ben bu hayattan gidiyorum. Beni unutmayın. Bu lafım beni seven - sevmeyen herkese söylensin" sözlerinin yazılı olduğu bir mektup bulundu.

Öte yandan Ecem Çokluk!un ifadelerine başvurulan kız arkadaşlarından birisinin, "Üç ay önce okulun penceresinden kendisini atacaktı. O zaman ben tutmuştum ve onu intihardan vazgeçirmiştim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

ÖNCE KEMANI BULUNDU SONRA...

Ecem önceki akşam okuldan evine geldikten sonra 23 Nisan hazırlıkları için keman kurusuna gitti ama eve dönmedi. Ecem'in eve dönmemesi üzerine baba Sadık ile anne Hatice Çokluk polise başvurdu. Evlerine dönerek kızlarından gelecek bir haber bekleyen Çokluk çiftine acılı haber Ecem'in arkadaşlarından geldi.

Haberin Devamı

Kızlarının arkadaşlarından biri Ecem'in kemanının Şahintepe'deki kayalık alanda bulunduğunu bildirmesi üzerine üzerine kayalık alana giden aile kızlarının cesedi ile karşılaştı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk incelemelerinin ardından Ecem'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İddiaya göre sağlık ekiplerinin ilk incelemesinde, baş ve vucudunda şişlik ve yaralanmalar gözledi..,

"TELEFONA CEVAP VERMEYİNCE ENDİŞELENDİM"

Acılı baba Sadık Çokluk, kızı Ecem ile aralarının çok iyi olduğunu ve kendisini çok sevdiğini belirterek, olayı şöyle anlattı: "Normal okuluna gitti. Cuma saatinde saat 14.00'da çocuğu aradım, çocuğa ulaşamadım. Daha sonra annesi beni aradı, 'çocuk gelmedi' dedi. Tekrar aradım. Telefonunu açtı ve kapattı. Daha sonra bir daha ulaşamadım. Daha sonra okuluna gittim, sordum yok. Bilgi Evi'ne gittim, sordum yok. Daha sonra mahalledeki çocuklara sordum. Mahallede de bulamadım.

Kayıp ilanı vermek için polis karakoluna gittim. Polise bildirdim, geldim eve. Komşunun otomobilini aldım, aramaya gittik. Okula kadar yine gittik. Okuldan ayrıldık, telefon geldi. Komşu, 'Ecem'in kemanı bulunmuş' dedi. Kemanı eve getirmişler. Kemanı bulan çocuğu bulduk. Onu da aldık, kemanı bulduğu yere kadar gittik. Çocuk kemanı bulduğu yere götürdü. Kemanı bulunduğu yerle, kayalık arasında 300 metre var.

'DİZLERİMİN BAĞI ÇÖZÜLDÜ'

Komşuyla, çocuğu aşağıda aramaya gittik. Biz aşağı giderken, aşağıdan yukarı doğru iki çocuk geldi, 'Bir ortaokul kızını kayadan atmışlar. Onu ararsan kayada, polisler de gelmiş başına' dedi. O arada koştuk biz tabi. Benim zaten dizlerimin bağı çözüldü. Çocuğumun olduğunu anladım. Oraya kadar gittik. Elleri otla dolu, polisler de başında. Olay bittikten sonra telefonu çocuğun baş kısmına koymuşlar. Telefon normal, hiç kırık mırık yok. Ondan sonra polisler, adli tıp, ilçe emniyet geldi. Sonra çocuğu götürdüler. 23 Nisan'da çalmak için, o gün de bir saat keman kursu vardı. Çocuk eve gelmedi."

'OKULDA CAN GÜVENLİĞİ YOK'

Çokluk, kızının okulunda 4 ay önce de bir erkek öğrencinin kaçırıldığını ve boğularak öldürüldüğünü anlatarak, "Okulda çocukların can güvenliği yok. Geçmişte de benzer olaylar oldu. Gölde cesetler bulundu. Yetkililerden kızımın katil yada katillerinin bulunmasını istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Anne Hatice Çokluk ise, kızının 23 Nisan etkinlikleri kapsamındaki törenlerde keman çalacağı için kursuna gittiğini anlatarak, "Kızımın kimseye bir zararı yoktu. Gül gibi kızıma kıydılar. Kızım 23 Nisan'ı görmedi, o günü sabırsızlıkla bekliyordu. Çocuklarımızın can güvenliği yok. Bu olaydan sonra ben diğer kızımı da artık okula göndermeyeceğim. Üniversiteyi bile kazansa, artık okula yollamak yok" dedi. Devlet büyüklerinin bu olayla yakından ilgilenmelerini isteyen acılı anne "Sayın Cumhurbaşkanım Abdullah Gül, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'dan kızımın katillerinin bulunması konusunda yardım istiyorum. Kızımın cesedi faili meçhul olarak kalmasın. Suçluları tespit edilsin ve cezalandırılsınlar" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

"AĞLARKEN GÖRDÜM"

Ecem'in okuldan arkadaşı olan Emine Gallenkuş gün içerisinde Ecem'i ağlarken gördüğünü belirterek 'Ağladığını görünce yanına gittim. Bana okulda tuttuğumuz nöbet için kendisine verilen yeri beğenmediğini söyledi. Bunun için ağlamasının yersiz olduğunu söyledim. Keman kursuna gittiğimizde Ecem'in gelmediğini gördük. Daha sonra ise hayatını kaybettiğini öğrendik. Okuldan erkek arkadaşı ile buluşmak için çıktığını duydum' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TELEFONUNDAN "İNTİHAR EDİYORUM" MESAJI ATILMIŞ

Aynı okulda öğrenim gören Mehmet Çekim ise 'Biz okul arkadaşları olarak Ecem'in kendisini aşağıya atacağına inanmıyoruz. Bunu biri ya da birileri yaptı. Birol arkadaşlarının evine gitmiş ve Ecem öldü demiş. Daha sonra ise şoka girmiş. Ecem'in yaklaşık 10 arkadaşı ifade vermek için polis merkezine götürüldü, serbest bırakıldı. Bir kız arkadaşına 'Ben intihar ediyorum' şeklinde mesaj atmış' şeklinde konuştu.

Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürerken, arkadaşlarından bir tanesinin karakolda alınan ifadesinde Ecem'in kendisine 'İntihar Ediyorum' şeklinde mesaj attığını söylediği öğrenildi.

Çağatay KENARLI İSTANBUL - DHA