Siyaset Önce kızakla kaydı sonra jet-ski ile tur attı
Paylaş
Önce kızakla kaydı sonra jet-ski ile tur attı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nü ziyaret etti. Dönüşte Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri'ne uğrayan Bakan Yıldırım, burada kızakla kayıp, jet-ski ile tur attı

Dün Erzincan’a gelen ve geceyi kentte geçiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün sabah karayolu ile doğup büyüdüğü Refahiye ilçesinin Kayı köyüne gitti. Burada bir süre kalan Bakan Yıldırım, daha sonra Refahiye ilçe merkezine uğradı.

Hemşehrilerinin yoğun sevgi seli eşliğinde davul- zurna ile karşılanan Bakan Yıldırım, ayak üstü çevrede toplananlara kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında zaman zaman seyyar mikrofon ve hoparlörün azizliğine uğrayan Bakan Yıldırım, "Makine tamam bir atımlık barutu varmış" diyerek espri yaptı. Konuşması sırasında sesi sık sık kesilen Bakan Yıldırım, "Sesimiz çıkmasa da gönülden gönüle yollar yaptık. Sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

’Refahiye seninle gurur duyuyor’ sloganları atan hemşehrilerine, "Ben de sizlerle gurur duyuyorum" diye karşılık veren Bakan Yıldırım, "Buradan kaykınmaya gideceğiz. Tevüklerinizi (kızaklarınızı) alın yola düşüyoruz. İleride kaykınacağız" diyerek konuşmasına yöresel bir espri katarak kayak yapacağının sinyalini verdi.

ÖNCE BELEDİYE BAŞKANI VE DHMİ GENEL MÜDÜRÜ KIZAKLA KAYDI

Daha sonra büyük sevgi ve ilgi gördüğü köyünden ayrılan Bakan Yıldırım, Erzincan’a dönüşte, kent yakınlarındaki Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri’nde Belediye’nin düzenlediği ‘Karda Piknik’ organizasyonuna katıldı. Bakan Yıldırım, alana gelen çok sayıda Erzincanlı tarafından yine coşkuyla karşılandı. Bakan Yıldırım, hemşehrileriyle sohbet ederken, Belediye Başkanı AK Parti’li Yüksel Çakır ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile birlikte bindikleri kızaklarla kaydı. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, çocukluk günlerini yaşadıklarını belirterek, "Bu iş uçmaktan daha zor. Çok zevk aldım. Çocukların neden bu işi bu kadar istediğini her hafta sonu gelmek için ailelerini sıkıştırdıklarını daha iyi anlıyorum. Çocukluğumuz da biz bu imkanları bulamadık. Bulsa idik aynısı yapardık" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da daha sonra direksiyonu ve el freni olan kızağa binerek kendisini eğimli zeminden aşağı doğru bırakarak kaydı. Çocukluk yıllarını hatırladığını belirten Bakan Yıldırım, "Bizim tevükler daha iyi kaçıydı. Fakat çok gelişmiş bir teknoloji, direksiyonu var el freni var. Çalışmasa da rahatlıyor" dedi. Bakan Yıldırım daha sonra jet-ski’ye bindi. Arkasına Vali Selman Yenigün’ü alan Bakan Yıldırım, kayak alanında kısa bir süre gezdi.


Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

Haberin Devamı