Türkiye (Son Dakika) Önce öldürmüş sonra parasını çekmiş!

Önce öldürmüş sonra parasını çekmiş!

Paylaş
Önce öldürmüş sonra parasını çekmiş!

İzmir Buca'da 2 yaşındaki oğlu E.B.A.'nın gözleri önünde, boşandığı eşi Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil Erfındık'ı öldüren Vedat Atik'in, cinayetten sonraki görüntüleri ortaya çıktı

Olay, Buca Kaynaklar’da geçen 15 Aralık Pazar günü saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim görevlisi Serpil Erfındık, 3 yıllık evliliğinin ardından, boşandığı 36 yaşındaki eşi Vedat Atik’in tehditlerinden kurtulmak için yeni evine taşındı. Ancak, tehditlerine hem okulda hem de evine giderek devam eden Vedat Atik, 6 ay süreyle eve yaklaşmama cezasının bittiği gün, 2 yaşındaki oğlunu görmek bahanesiyle bir kez daha Erfındık’ın evine gitti. Burada gezdirmek için aldığı oğlu E.B.A.’nın altını kirletmesi üzerine Vedat Atik, temizlemesini istediği Serpil Erfındık ile tartışmaya başladı.

Haberin Devamı

İddiaya göre bu sırada, Erfındık’ın kendisine "Nasıl adamsın?" demesine sinirlenen Vedat Atik, eski eşini 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından oğlunu yanına alıp ablasının evine giden Vedat Atik, cinayeti de yakınlarına cep telefonundan gönderdiği "Serpil’i öldürdüm" mesajıyla haber verdi.

Olaydan 1 hafta sonra Vedat Atik, jandarmanın tüm adreslerde önlem alması üzerine teslim oldu. Eşinin elinde gördüğü bıçağın boğuşma sırasında yere düşmesi ardından alarak cinayeti işlediğini söyleyen Vedat Atik hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava önümüzdeki günlerde İzmir Adliyesi’nde görülecek.

SOĞUKKANLI ZANLI

Vedat Atik’in olayın ardından oğlu E.B.A.’nın yanı sıra, öldürdüğü eşinin banka kartlarını da yanına aldığı tespit edildi. Oğlunu yakınlarına bırakan Atik, cinayetten 1.5 saat sonra, kanlı giysilerini değiştirerek, eşinin 2 kartıyla aynı bankanın 2 ayrı ATM’sinden para çektiği belirlendi. Bu ATM’lerin güvenlik kamerası kayıtları da, jandarmanın hazırladığı fezleke ile savcının iddianamesinde yer aldı. Cinayetten 1.5 saat sonra para çekerken görüntülenen koca Vedat Atik’in, üzerinde farklı giysiler bulunduğu gözlendi. Görüntülerde yine para çekmek için sıra bekleyen Atik’in sık sık çevresini kontrol etmesi, ancak buna rağmen sakin ve soğukkanlı tavırlarını sürdürmesi dikkat çekti. Vedat Atik’in eşinin hesabından paraları çektikten sonra saklandığı ve kaçak olarak yaşadığı günlerde de bu parayı kullandığı saptandı.

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/DHA