Gündem Önce pompalı, şimdi baltalı saldırı

Önce pompalı, şimdi baltalı saldırı

Paylaş
Önce pompalı, şimdi baltalı saldırı

12 yaşındaki öğrenci, yangın köşesindeki baltayı alıp okulda dehşet saçtı

Adana'da 12 yaşındaki H.Y., okulun yangın köşesindeki baltayı alıp, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilere saldırdı. Geçen yıl da eski okulunda pompalı tüfekle dehşet saçan H.Y.’yi öğrenciler üzerine çullanarak yakalayıp jandarmaya teslim etti.

Haberin Devamı

Geçen yıl Solaklı İlköğretim Okulu’na pompalı tüfekle saldırdığı için, komisyon kararıyla Doğankent Beldesi Celil Çavuşoğlu İlköğretim Okulu’na gönderilen H.Y., bu okulda da sorun oldu. Psikolojik rahatsızlığı bulunan H.Y., bu sabah saat 10.30 sıralarında Okul Müdürü Derviş Sedat Alevekici’ye saldırdı.

ÖVGÜYÜ BİLE HAKARET SANIYOR

Hakkındaki iyi niyetli, övgü dolu sözleri de hakaret olarak algılayıp, sürekli öğrencilerle ve öğretmenlerle tartıştığı belirtilen H.Y., okulun yangın köşesindeki malzemeler arasında bulunan bir baltayı alıp, önce okul müdürünün üzerine yürüdü. Müdür Alevekici, son anda kendini odaya atarak korunurken, H.Y., bu kez kendini sakinleştirmek isteyen öğretmenlerin ve öğrencilerin üzerine yürüdü.

Okul koridorlarında dehşet dolu dakikalar yaşanmasına neden olan öğrenci, okuldaki öğrenciler tarafından yakalandı. Öğrencilerin bir anda üzerine çullanarak yakaladığı H.Y., çağrılan jandarma ekiplerine teslim edildi. Doğankent Jandarma Karakolu’na götürülen öğrencinin, tedavi amacıyla hastaneye götürüleceği belirtildi.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL DA POMPALI VE BIÇAKLA SALDIRDI

2 aydır eğitim gören öğrencinin, daha önce Solaklı Beldesi’ndeki okulda pompalı tüfekle saldırıyı gerçekleştiren öğrenci olduğunu öğrenen öğretmenler, “Can güvenliğimiz yok” diyerek, derslere girmedi. Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, okula giderek inceleme yaptı.

Geçen yıl Solaklı İlköğretim Okulu’nda okuyan H.Y., sinir krizi geçirip, sıraları dağıtmış, sınıf kapısını parçalamış, olay sonrası terk ettiği okuluna pompalı tüfekle dönerek, dehşet dolu dakikalar yaşatmıştı. Okula pompalı tüfekle ateş eden öğrenci, okul müdürünün odasının pencere camlarının kırılmasına yol açarken, öğrencilerin üst katlara çıkarılıp, yerlere yatmalarıyla, olayda ölen ve yaralanan olmamıştı. H.Y., pompalı tüfekli saldırıdan birkaç gün önce de, üzerindeki gömleği parçalayarak, öğrencilere, öğretmenlere bıçakla saldırmıştı.

Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, (DHA)