Siyaset Önce seçim sonra anayasa
Paylaş
Önce seçim sonra anayasa

Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliğiyle ilgili sorunlara Meclis çatısı altında çözüm bulunabileceğini söyledi

KÖŞK’TE İKİLİ ZİRVELER

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin Anayasa değişikliği ve referandum ısrarıyla gerilen ortamı yumuşatmak için Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi parti liderleriyle görüşme kararı almıştı. İlk görüşmeyi önceki gün CHP lideri Deniz Baykal ile yapan Cumhurbaşkanı Gül, dün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kabul etti.

GÜL UZLAŞMA İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, muhalefet liderlerine Anayasa konusunda uzlaşma sağlanması için çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Gül’ün bu sözleri üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli “Asıl uzlaşmak istemeyen Ak Parti iktidarı. Bu yüzden referandumu bile göze aldı” yanıtını verdi. Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliğiyle ilgili sorunlara Meclis çatısı altında çözüm bulunabileceğini, referandumun ise toplumu ayrıştıracağını öne sürdü.

Haberin Devamı

‘KOMİSYON KURULSUN’

Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ancak öncelikle rejimin güvenliğini tehdit edecek boyuta ulaşan krizin çözülmesi gerekiyor. Bunun için de seçim şart. Şimdilik Meclis’te bir Anayasa komisyonu oluşturularak çalışmalar yapılmalı. Anayasa değişikliğini ise, sandıktan çıkan yeni iradeyle, 24’üncü dönem parlamentosu yapmalı. Uzlaşma olursa referanduma gitmeden yeni Anayasa kabul edilebilir.”

BAŞBAKAN KÖŞK’TE

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüşmenin ardından “Cumhurbaşkanı’na yeni, demokratik bir Anayasadan yana olduğumuzu, bunun çok önemli bir toplumsal talep haline geldiğini ilettik” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, liderler zirvesinin ardından dün akşam saatlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan’la Çankaya Köşkü’nde 1 saat 20 dakikalık bir görüşme yaptı.