Bilim - Teknoloji Önce sevindiler; sonra...
Paylaş
Önce sevindiler; sonra...

Çıkış tarihi gelmeden, "yanlışlıkla" Xbox One'a sahip olmayı başardılar. Ama sonra...

Teknoloji tutkunlarının ve oyun severlerin çok iyi bildiği üzere, PS4 ve Xbox One için saygılı günler kaldı. Uzun süre önce verilen ön siparişler, heyecanın üst düzeyde olduğunun göstergesi.

Haberin Devamı

Fakat Xbox One cephesinde işler biraz karıştı. Ön sipariş veren bazı kullanıcılar tüm dünyanın heyecanla beklediği konsola, çıkış tarihinden bir hafta önce kavuşmuş durumda. Pek tabi cihaz ellerine geçer geçmez sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan birçok kullanıcı, ne yazık ki hesapladıkları kadar şanslı olmadıklarını anladılar. Zira Microsoft, Xbox One konsollarının tümünü, resmi çıkış tarihi olan 22 Kasım'a kadar banlamış durumda.

Her ne kadar ön sipariş verenlerin esas heyecanı konsollarına kavuşmak olsa da öyle görünüyor ki bu durumdan istifade etmeyi planlayanların miktarı da hatırı sayılır seviyede. Bir internet sitesinin yaptığı açıklamaya göre, hata sonucu erken yollanan Xbox One'ların bir kısmı çoktan eBay üzerinde satışa çıkmış bulunuyor. Keza cihazı eline erken vakitte geçen Twitter kullanıcısı @connorJcosgrove'un attığı twitte "Çok güzel! Hemen bir eBay hesabı açmalıyım!" sözleri, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Microsoft cephesinden gelen açıklamaya göreyse, bahsi geçen konu, bazı perakende satış ortaklarının hatası. Firmanın yetkili isimlerinden Major Nelson'un yaptığı açıklama da bir grup Xbox One'ın gerçekten vaktinden önce gönderildiğini beyan ediyor. "Satış ortaklığı anlaşmamız içerisinde olan bir sorun yüzünden, az miktarda da olsa Xbox One, resmi çıkış tarihi olan 11/22 tarihinden önce kargolanmış bulunmakta. Her ne kadar bu büyük bir sorun gibi gözükse de Xbox One'a olan olumlu ilgiden dolayı çok mutluyuz. Nitekim konsola eklenecek halen irili ufaklı detaylar söz konusu; özellikle kullanıcı arabirimi üzerinde bazı çalışmalarımız sürüyor. Medya ortaklarımız ve sözleşmelerimiz uyarlığınca, an itibari ile tüm konsolların Xbox Live bağlantısını, resmi çıkış gününe kadar banlamış bulunuyoruz."

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: CHIP Online