Siyaset 'Önce sivil Anayasa'
Paylaş
'Önce sivil Anayasa'

AKPM Başkanlığı'na seçilen ilk Türk olan AK Partili Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinde Avrupa'nın beklentisini iletti

'TÜRKİYE SİVİLLEŞMELİ’

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) başkanlığına seçilen ilk Türk olan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüştü.

Türkiye’de reformların önündeki en büyük engelin mevcut Anayasa olduğunu, bu nedenle sivil Anayasa’ya ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Sivilleşme, demokrasinin en temel şartlarından bir tanesidir. Türkiye’nin her şeyden önce sivil bir Anayasa’ya, yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Sivilleşme konusunda Türkiye’nin çabalarına destek veriyoruz” dedi.

‘AÇILIMA TAM DESTEK’

Mevlüt Çavuşoğlu, “AKPM olarak, hükümetin sadece Kürtlerle ilgili değil, Aleviler, gayrimüslüm azınlıklar, Roman vatandaşlar konusunda başlattığı demokratikleşme sürecine de tam destek veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Türkiye’deki yüzde 10’luk seçim barajı için de “AİHM’nin ‘Her ne kadar yüksek olduğunu düşünsek de bu bir insan hakları ihlali değildir. Her ülke kendisi bu konuda karar verir’ şeklinde kararı var” diye ekledi. Mevlüt Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Avrupa Konseyi olarak grup oluşturduklarını söyledi.