Gündem Önce tıraş ettirdi sonra da öldürdü

Önce tıraş ettirdi sonra da öldürdü

Paylaş
Önce tıraş ettirdi sonra da öldürdü

Adana'da Kurban Bayramı'nın ilk günü boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan İsmail Erbek'in cinayet şüphelisi 29 yaşındaki Ali Yeşil yakalandı

Minibüs duraklarında değnekçilik yapan İsmail Erbek, iddiaya göre Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çocuk parkında alkol alırken Ali Yeşil ile tanıştı.

Bir süre sonra Erbek, cebinden para çıkartarak Yeşil’den bakkala gidip bira almasını istedi. Erbek’in cebindeki paraları gören Yeşil, aldığı biraları birlikte içtikten sonra güven kazanmak maksadıyla “Gel seni berbere götürüp tıraş ettireyim. Sonra da sana kalacak yer bulalım” dedi.

Ali Yeşil, taksiye bindirdiği İsmail Erbek’i önce berbere götürüp tıraş ettirdi, ardından da Ali Hocalı Köyü civarındaki olay yerine götürdü. Yeşil, Erbek’in üzerindeki 200 lirayı aldıktan sonra bıçakla boğazını kesip sulama kanalı kenarına attı.

Vatandaşların ‘DSİ’ye ait sulama kanalı civarında boğazı kesilmiş ceset var’ ihbarı üzerine harekete geçen Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda olaydan 3 gün sonra cinayete yardım ettiği iddiasıyla 20 yaşındaki Salim Öğredik’i yakaladı.

Tutuklanan Öğredik, “Cinayeti dayım işledi, ben de yardım ettim” itirafında bulundu. Jandarma ekipleri, olaydan 30 gün sonra polisin de yardımıyla Ali Yeşil’i Havuzlu Bahçe Mahallesi’nde sokakta yürürken yakaladı. Suçlamaları kabul etmeyen Ali Yeşil, ifadesinin ardından bugün adliyeye çıkarıldı.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)