Siyaset Önder'den Bakan Şahin'e şiir
Paylaş
Önder'den Bakan Şahin'e şiir

"Sayın İçişleri Bakanı'nın bugüne kadar aldığımız bütün günahları için Genel Kurul'un huzurunda özür diliyoruz” diyen Sırrı Süreyya Önder, Bakan için yazdığı şiiri okudu, Genel Kurul kahkahalara boğuldu

CHP ’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen 29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü’nde, “Toplantı ve gösteri özgürlüğü ile seyahat özgürlüğü gibi en temel özgürlüklerin kullanılmasını engellemeye çalıştığı, halka şiddet uygulayan kamu görevlilerini yönlendirdiği ve himaye ettiği, Cumhuriyetin temel ilkelerini benimseyen yurttaşlar üzerinde kamu gücünü kullanarak baskı oluşturacak girişimlerde bulunarak görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Görüşmelerde BDP adına konuşan Sırrı Süreyya Önder'in mizahi konuşması, Genel Kurul'da gerginleşen havayı yumuşattı.

Haberin Devamı

"Sayın Başkan, kıymetli arkadaşlar; malumunuz bir açlık grevinden çıktık. Açlık grevi boyunca memleketin ahvalini çok düşündüm ve geldiğimiz nokta itibarıyla -bu, salt benim fikrim değil, arkadaşlarımın da fikri- bir çok konuda nedamet hasıl oldu bize. Sayın İçişleri Bakanının bugüne kadar aldığımız bütün günahları için Genel Kurulun huzurunda özür diliyoruz." diye başlayan Önder, salonda yaşanan şaşkınlık üzerine, Cumhuriyet demek değişim, dönüşüm demektir, biz de değişiyoruz. CHP yanlış yerden gensoru önergesi veriyor. Bu aşamada bu nedamet şöyle bir noktaya da vardı. Ben bir de Sayın Bakana şiir yazdım, methiye diyebiliriz” diyerek Bakan Şahin için yazdığı şu mısraları okudu:

“Kurbanam kalın kaşına,
Taç yakışan başına,
Bir gün görmesem ey İdris Naim,
Yanarım ataşına.”

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8199","8199","201211","8199-1.jpg");



Önder sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi, bir kere, Sayın Bakanın varlığı, bu cumhuriyetin bütün yurttaşları için büyük bir umut kaynağıdır. Çünkü herkes "Sayın İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı olduysa ben de her şey olabilirim." duygusu veriyor. Bir cumhuriyetin bunu başarmış olması az bir şey mi? Bu anlamda, hem cumhuriyete, hem Sayın Bakana çok şey borçluyuz.

Asıl gensoru verilmesi gerekenin CHP olduğunu söyleyen Sırrı Süreyya Önder, bunun nedenini de şöyle açıkladı:

“Bize gaz sıkmış, canına kurbanım, iyiliğimiz için. Diyarbakır ’da gazla sulanmadık bir yer kalmadı, gaz da organikmiş, sayın bakanımız yalan söyleyecek değil herhalde. Belediye olarak da Osman Baydemir'le aynı koğuşta açlık grevi yapıyorduk çok mahcup oldu, mahcup oldu, gerçekten mahcup oldu. Onun mahcubiyetini de ileteyim, o pahalı TOMA'lardaki pahalı ve özel karışımlı suyu evlerden içeri sıkıyorlardı. Böyle bir servisi CHP herhangi valiliğinizle, herhangi bir belediyenizle bir gün halka sundunuz mu? Yok.

Aslolan gensoru verilecek olan sizsiniz, komple Sayın İdris Naim Şahin başımızın tacı olmalı, ben buradan öneriyorum, Meclis olarak bir milli mutabakat yapalım. MHP zaten hazır, AK Parti MYK’ya almadı ama ikna ederiz bir şekilde, olmadı Oslo mutabakatına koyarız. Geriye kaldı CHP, siz de gelin şu inadı bırakın, Anayasaya dağişimez bir madde ekleyelim, dünya durdukça Sayın Bakan başımızda dursun. Değişmez İçişleri Bakanı olsun”

Haberin Devamı