Gündem Önemli olan ruh değil yüz güzelliğiymiş!

Önemli olan ruh değil yüz güzelliğiymiş!

Paylaş
Önemli olan ruh değil yüz güzelliğiymiş!

Milli Eğitim Bakanrlığı'nın atama ve tayin işlemlerini değiştiren yönetmelik taslağı şimdiden tartışma konusu oldu

Öğretmen olmada ‘yara’ şartı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri atama ile tayin işlemlerini değiştiren yönetmelik taslağı hazırladı. Taslakta ilk kez, “Genel yüz hatlarını bozan ve yüz ifadesini engelleyen kalıcı yara, yanık ve tümör bulunanlar okul öncesi ve sınıf öğretmenliğine atanamazlar” ifadesi de yer aldı.

Görme engellileri kızdırdı

Ayrıca taslağa göre; Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, yabancı dil, matematik, müzik, resim, rehberlik, görme engelliler sınıf öğretmenliği, sosyal ve fen bilimleri alanlarına atanacak görme engelli adayların da iki gözlerinin toplam görme oranı yüzde 50’den az olmayacak ve renk algılama bozuklukları bulunmayacak. Taslağa, ‘Görme engellilere tüm alanlar dolaylı olarak öğretmenliğe kapatıldı’ diye tepki gösterildi.

'Dalga geçiyorlar'

Altı Nokta Körler Derneği dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde taslağı protesto etti. Dernek adına bir basın açıklaması yapan Genel Sekreter Halil Köseler, “Engellilerin öğretmenlik mesleğini seçme hakları kısıtlanmaya çalışılıyor.

Görme alanı ve renk algılama bozukluğu olmamak koşulunun aranması, akla ve bilimsel gerçeklere aykırı düzenlemedir. Dalga geçercesine görme engellilerin öğretmen olarak atanacağı alanlar arasında resim öğretmenliği de sayılmıştır.

Yüzde bozukluk, yanık ve yara gibi olumsuzlukların bulunmaması koşulu istenerek de, adeta manken gibi yakışıklı öğretmen adayları aranmaktadır” dedi.

2