Yazgülü Aldoğan Onlar da FETÖ mağduru, duyan yok!
HABERİ PAYLAŞ

Onlar da FETÖ mağduru, duyan yok!

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe kalkışmasının mağdurlarından biri de o gece FETÖ’cü komutanları tarafından kandırılarak sokağa çıkarılan, halkın üzerine sürülen öğrenciler ve erlerdi. Bu gençlerin bir kısmı tutuklandı. 100 gün geçmesine rağmen hâlâ cezaevinde yatıyorlar.

Giderek umutları ve dayanma güçleri kalmıyor. Onların emirlere uymamak gibi bir şansları var mıydı? Aileleri perişan, kimseye dertlerini anlatamıyor, her kapıdan kovuluyor, itiliyor, kakılıyorlar. Çocuklarını devlete emanet etmek dışında ne gibi bir suç işlediler? Arkaları yok, enseleri kalın değil diye evlatlarının peşine düşemeyecekler mi? Kime anlatıyorum ki bunları?

Samsung, Milli Kütüphane’yi dijitalle halka açtı!

Yolum Ankara’da Milli Kütüphane’ye düştü ve arşivlerde el yazması kitaplar gördüm! Bu kitaplar tabii ki yıpranmamaları için araştırmacılara bile açılamıyordu. Ama artık teknoloji sayesinde bu mümkün.

Samsung ve Milli Kütüphane’nin işbirliği sayesinde yapılan özel bir bölümde dijital ortama aktarılmış binlerce değerli eser, tabletlerden özel yazılımla okunabiliyor. Bunu geçen yıl İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nin kütüphanesinde gerçekleştirmiş olan Samsung, şimdi de Milli Kütüphane’deki Osmanlıca, Farsça ve Arapça 27 bin el yazması eserin tümünü, pul koleksiyonları, gazeteler, taş plaklar, film afişleri ve siyasi afişleri dijital ortama yükledi.

9 milyon adet imaja denk gelen bu muazzam bilgi kaynağına ulaşabilmek için Ankara’ya gelmeye de gerek yok, internet ortamında üye olmak yetecek! Samsung’un bu projeye yatırımı 500 bin Amerikan dolarına malolmuş. Artık patlamayacak!

Samsung yetkilileriyle bir araya gelmişken son modelin patlayan pillerini de sormamak olmazdı. Bir milyonda sadece 24 vakalık bir olayın markanın değerini bu kadar sarsması üzücü. Yeni yüklenen bir aplikasyonla pillerin yüzde 60 oranında şarj olması sağlanmış ve böylece patlama riski kalmamış. Yine de isteyenlerin telefonları değiştiriliyor ve hatta üste para bile veriliyormuş.

Yurt dışındaki kadınları tekmeleyemeyecek!

Kıyafetini beğenmediği kadının yüzüne otobüste tekme atan adam, hastayım dedi, serbest kaldı. Ama Mahkeme önemli bir önlem aldı, sanığın yurt dışına çıkışını yasakladı.

İKKB Başkanı Avukat Nazan Moroğlu, “Yurt dışında yaşayan kadınların can güvenliği korundu” diyor! Mağdur Ayşegül Terzi, duruşma sonrası gözyaşlarına boğularak “Evime yakın oturuyor, korkuyorum” demiş. Sadece o mu, bütün kadınlar korkmalıyız, yapanın yanına kâr kalıyor!

Hadi bu kızımızı okutalım!

Bu yıl, gençlerin başına gelmeyen kalmadı. Okulları kapandı, üniversiteleri kapandı. Başka okullara yollandılar. Öğretmenleri değişti. Kaderlerine razı olup susuyorlar. Ya sınıfını geçtiği, başarılı olduğu halde okula gitme şansını bulamayanlar? İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Sima Çevre, arkadaşları okula giderken evde oturuyor! Notları gayet iyi.

Ama babası ağır bir rahatsızlık geçirip bu yılki eğitim ücretini ödeyemedi. Okul yönetmeliğinde 3.5 ortalama yüzde 50 burs alır maddesine ve Sima 3.63 notuna rağmen burs da alamadı! Dekan Huriye Kubilay, sadece 4 öğrenciye burs verildi açıklamasını yapmış.

Sima profesyonel satranç oyuncusu. 2011’de milli takımda oynamış. Türkiye Satranç Federasyonu da devreye girip okuldan burs istemiş, yine yanıt yok. Babası, “İyileşip çalışacağım, yeter ki biraz zaman tanısınlar, bu yıl kızımı okuldan ayırmasınlar” diye sağa sola başvuruyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bir öğrencinin parasına bu kadar mı ihtiyacı var? Hadi birileri Sima’ya el uzatsın. Dersleri başarılı olduğu halde Sima evde oturup beklemesin! Özel üniversiteleri bunun için sevmiyorum işte. Ailenin imkanı bir biçimde bitince öğrenciye çöp muamelesi yapılıyor, kapının önüne konuluyor. İnsan o, öğrenci, nasıl bu kadar katı olunabiliyor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder