Gündem Onlar da serbest!

Onlar da serbest!

Paylaş
Onlar da serbest!

17 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye girip tecavüz eden iki genç Savcılık tarafından serbest bırakıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, okul yanındaki bir işyerinin deposunda kız arkadaşı 17 yaşındaki A.B. ile cinsel ilişkiye giren lise öğrencisi 18 yaşındaki B.M., sevişmelerini gizlenen arkadaşı 17 yaşındaki K.B.'ye kameraya çektirdi.

Sevişmenin ardından saklandığı yerden çıkan K.B., görüntüleri internete koymakla tehdit ettiği genç kıza tecavüz etti. Bu kez de B.M. tecavüz görüntülerini kaydetti. Olayın ortaya çıkmasıyla 2 erkek öğrenci okuldan uzaklaştırılırken, kız öğrenci başka bir okula nakledildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından polis 2 öğrenciyi gözaltına aldı. Polise verdikleri ifadelerinin ardından öğrenciler, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

SEVGİLİSİNE YALVARDI AMA NAFİLE

Fethiye Lisesi son sınıf öğrencisi B.M., aynı okulda öğrenci olan kız arkadaşı 11'inci sınıf öğrencisi A.B. ile geçen Mart ayının başında, okula yakın bir işyerinin deposunda cinsel ilişkiye girdi. Bu sırada B.M., yine aynı okulda öğrenci olan arkadaşı K.B.'yi depoda bir yere gizleyerek, sevgilisiyle sevişmelerini kameraya çektirdi. B.M. ile A.B.'nin sevişmesinin ardından depoda saklandığı yerden çıkan K.B., görüntüleri internete koymakla tehdit ederek kızla ilişkiye girmek istedi.

Genç kız bu duruma karşı çıkarak sevgilisinden yardım istedi, ancak o da genç kızı arkadaşıyla ilişkiye girmeye zorladı. Bunun üzerine K.B., zorla yere yatırdığı kıza anal yoldan tecavüz etti. Bu kez de B.M., tecavüz görüntülerini kaydetti.

GÖRÜNTÜLER ELDEN ELE DOLAŞTI

Olaydan bir süre sonra tecavüze uğrayan genç kızın cinsel ilişki görüntüleri, okulda elden ele dolaşmaya başladı. Sevgilisi ve arkadaşı tarafından okuldaki başka erkeklerle de cinsel ilişkiye girmeye zorlanan genç kız, bunu yapmadığı takdirde görüntülerin internette yayınlanmasıyla tehdit edildi. Genç kız bunun üzerine durumu ailesine anlattı. Olayı öğrenen okul idaresi de soruşturma başlatarak, iki erkek öğrenciyi okul disiplin kuruluna sevk etti.

OKULDAN UZAKLAŞTIRILDILAR

Olayla ilgili soruşturma başlatan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de iki erkek öğrenciyi okuldan uzaklaştırdı. Kız öğrenci ise başka bir okula nakledildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, "Olay 2- 3 Mart günü ortaya çıktı. Bizler hemen olayla ilgili disiplin kovuşturması başlattık. Gerekli dosyayı hazırlayarak Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdik. Soruşturma başlatılan konuyla ilgili tecavüzü gerçekleştiren iki erkek öğrencinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okuldan uzaklaştırılarak örgün eğitim dışına çıkarılıp cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Biri 11, diğeri 12'nci sınıfa giden erkek öğrencilerin artık örgün değil ancak yaygın eğitim almaları mümkün olabilir" diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDILAR

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt da olayla ilgili soruşturma açıldığını belirterek, "Biz de çok kapsamlı bir soruşturma başlattık. Erkek öğrencilerin tecavüzü kameraya çektiği yönündeki bilgiler soruşturma dosyasında yer alan konulardır. Müfettişlerin soruşturması halen devam ediyor" dedi.

Öte yandan olayın ortaya çıkmasının ardından polis 2 öğrenciyi gözaltına aldı. Polise verdikleri ifadelerinin ardından öğrenciler, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

TECAVÜZ ZANLISI İNTİHARA KALKIŞTI

Okuldan uzaklaştırıldığını öğrenen ve A.B. ile zorla ters ilişkiye girdiği iddia edilen K.B. ise tarım ilacı içerek intihara kalkıştı. Yakınları tarafından hastaneye götürülen genç, Fethiye Devlet Hastanesi'nde yeniden hayata döndürüldü.

Sezer ŞAHİNDAŞ / FETHİYE (Muğla) (DHA)

2