Spor Onlar Dünya Kupası görmediler

Onlar Dünya Kupası görmediler

Paylaş
Onlar Dünya Kupası görmediler

2010 Dünya Kupası yaklaşırken, futbol tarihinde Dünya Kupası'nda yer alma şansı yakalayaman birçok yıldız futbolcu bulunuyor

Futbol yaşantısı boyunca Dünya Kupası tecrübesi yaşayamayan yıldızlar arasında çok tanıdık isimler var. İçlerinde Nicolas Anelka, Ryan Giggs, George Best, Bernd Schuster, Frédérıc Kanouté ve Dımıtar Berbatov'un da bulunduğu futbolculara bir göz atalım...

RYAN GIGGS
Manchester United'ın efsane futbolcusu Ryan Giggs Dünya Kupası tecrübesi yaşamamış ilginç isimlerden biri.

Galli futbolcunun Dünya Kupası'nda hiç oynamamış olması ismine bakıldığında şaşırtıcı, ülkesine baktığımızda ise sıradan bir durum. Zira Galler tarihinde sadece 1958 Dünya Şampiyonası'nda yer almış, İsveç'te düzenlenen turnuvada çeyrek finale kadar yükselmişti.

JOHN BENJAMIN TOSHACK
Dünya devi Real Madrid'i ve ülkemizde Beşiktaş'ı çalıştıran Galli teknik adam da futbolculuğunda Dünya Kupası atmosferinde bulunmayan isimlerden biri.

ERIC CANTONA
Yeşil sahaların asi Fransızı Eric Cantona kariyerine 3 Dünya Kupası isabet etmesine rağmen bu tecrübeyi yaşayamadı. Bunların sadece birine katılma hakkı kazanan Fransa'da (1986 Dünya Kupası Meksika) Cantona o kadronun içinde kendine yer bulamadı.

GEORGE BEST
Dünya futbolunun efsane isimlerinden George Best'te ülke nedeniyle Dünya Kupası deneyimi yaşayamayanlardan. Kariyerinde birçok başarı elde eden Best, dünya üzerinde hala geniş bir hayran kitlesine sahip.

ALFREDO DI STÉFANO
Real Madrid ve dünya fubolunun efsane ismi Di Stefano kariyerinde Arjantin ve İspanya olmak üzere 2 ayrı milli takımda forma giymesine rağmen Dünya Kupası'nda yer almadı.

GEORGE WEAH
Kariyerinde Monaco, PSG, Marsilya, Manchester City ve Chelsea gibi kulüplerde forma giyen ancak İtalyan devi Milan'da oynadığı futbolla akıllara kazınan Liberyalı golcü de Dünya Kupası'nda oynama şansı bulamayan isimlerden biri.

BERND SCHUSTER
Günümüzün popüler teknik adamlarından Alman Bernd Schuster, Barcelona ve Real Madrid forması giyip birçok başarı yakalamasına rağmen Dünya Kupası'nda oynayamadı.

JARI LITMANEN
Barcelona, Liverpool, Ajax gibi takımların formalarını yıllarca terleten Litmanen Finlandiya Milli Takım formasını en fazla giyen oyuncu olmasına rağmen Dünya Kupası'nda yer almadı.

CRAIG BELLAMY
Galler Milli Takımının kaptanı Bellamy aynı hocası Toshack gibi Dünya Kupası tecrübesi yaşayamayan isimlerden.

DIMITAR BERBATOV
Manchester United'in Bulgar forveyi Berbatov ülkesinin en önemli futbolcularından biri ancak o da Dünya Kupası'nda oynayamadı.

FRÉDÉRIC KANOUTÉ
Sevilla'nın Malili forveti Kanoute dünyanın en iyi Afrikalı golcülerinden biri ancak Dünya Kupası'nda forma giyemeyen isimlerden biri de o. *

ALEXANDER HLEB
Arsenal ve Barcelona formaları altında mücadele eden Belaruslu futbolcu da Dünya Kupası'nda oynayamayanlardan.

ANDREI ARSHAVIN
Zenit ile Uefa kupasını kazanan ve şu an Arsenal'de top koşturan Rus yıldız henüz Dünya Kupası'nda mücadele edemedi.

HASAN SALIHAMIDZIC
Kariyerinde Hamburg ve Bayern Münih'te forma giyen şu anda da Juventus'ta oynayan Bosnalı futbolcu da Dünya Kupası tecrübesi yaşamayan isimlerden biri.

YOSSI BENAYOUN
İngiliz devi Liverpool'un İsrailli orta saha oyuncusu Benayoun'da Dünya Kupası'nda mücadele edemeyen yıldızlardan.

İSTANBUL/DHA

3

Haberin Devamı