Gündem Onlar karne alamadı

Onlar karne alamadı

Paylaş
Onlar karne alamadı

15 milyon öğrenci karne almak için dün okullarına gitti. Notları iyi olanlar sevindi, kötü olanlar üzüldü. Ama geçen eylülde umutla okullarına başlayan bazı öğrenciler ise karnelerini bile göremedi

Okula pankartla gittiler

Haberin Devamı

İstanbul Maltepe’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun ana sınıfı öğrencisi Efe Boz (6), iddiaya göre 12 Mayıs’ta okulda asıldığı lavabonun kırılması ve parçaların boğazını kesmesi sonucu ölmüştü. Yapılan soruşturmanın ardından okul yetkililerinin ihmalinin olmadığı açıklanmıştı.

‘Tehlike sürüyor’

Efe’nin ailesi ise bu duruma isyan etmiş, yakınlarıyla birlikte protesto yürüyüşü yapmıştı. Efe’nin karnesini almaya dün annesi Nurdan, babası Kemal ve ablası Yağmur Boz birlikte gitti. Diğer öğrencilerin karnelerinin ise bir gün önce dağıtıldığı öğrenildi.

Boz Ailesi kazanın meydana geldiği tuvaleti gezdi, daha sonra okul yönetiminden Efe’nin karnesini aldı. Nurdan Boz “Bu konuyu asla kapattırmayacağız. Efe’nin ölümüne neden olan lavabolar tehlike saçmaya devam ediyor” dedi. Aile okulun önünde, “Artık büyütecek bir Efe’miz olmadığı için olayı büyütüyoruz” yazan bir pankart açtı.

Haberin Devamı

Yaşam savaşını dün kaybetti

İstanbul’da Şehremini Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören milli yüzücü 16 yaşındaki Sevi Karahan 11 Haziran Cumu günü Millet Caddesi üzerindeki okuluna gitti. Sevi, okulun önünde yayalara yeşil ışık yanınca karşı tarafa geçmek için yürümeye başladı. Ancak bir halk otobüsü, kendisine yanan kırmızı ışıkta geçip Sevi’ye çarptı. Ağır yaralanan Sevi hemen Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

Arkadaşları eylem yaptı

Beyin ameliyatına alınan ve vücudunda kırıklar olan Sevi Karahan, arkadaşlarının karne aldığı dün sabah hayatını kaybetti. Karne töreni sırasında Sevi’nin öldüğünü öğrenen okul arkadaşları, Millet Caddesi’ni trafiğe kapattı. Öğrenciler, caddeye üst geçit yapılmasını istedi. Sevi’nin karnesini amcası aldı.

Ehliyetsiz şoför dehşet saçtı

İstanbul’da yaşayan Sadegül ve Hüseyin Morkoç çifti, geçen yıl Bursa Orhangazi’ye taşındı. 3 çocuklarını Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’na yazdırdılar. Hüseyin Morkoç bir süre önce daha fazla kazanacağı bir iş bulunca İstanbul’a döndü. Eşi ve çocukları ise Orhangazi’de kaldı. Dün 3 çocuğu karne alacaktı. Sadegül Morkoç, “Karnelerinizi sonra alırsınız. Babanızın yanına gidelim” dedi.

Haberin Devamı

2 kişi can verdi

Sadegül Morkoç, çocukları Uğur (15), Doğukan (12) ve Serpil (9) ile durakta otobüse bineceği sırada, hızla geri gelen bir otomobilin altında kaldı. Serpil Morkoç ve kendilerini uğurlamaya gelen akrabaları Hasan Kazanasmaz (70) hayatını kaybederken, Sadegül Morkoç ve 2 oğlu yaralandı. Kazayı yapan Erhan Bozkurt’un (24) ehliyetinin olmadığı anlaşıldı.

DHA