Yaşam Onlardan hızlı mesaj yazan yok!

Onlardan hızlı mesaj yazan yok!

Paylaş
Onlardan hızlı mesaj yazan yok!

Onlardan hızlı mesaj yazan yok!

Dünyanın en hızlı mesaj yazma yarışması finali York'ta yapıldı. En hızlı mesajı yazan Güney Kore takımı, yüz bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Dünya SMS yarışmasında 1 dakikada 59 saniye tam 264 karaktere dokunan Portekizli Pedro Matias ise bu alanda yeni bir dünya rekoru kırdı.

Haberin Devamı

Çeşitli ülkelerde 6 milyon kişinin katıldığı elemelerin ardından final York'ta düzenlendi. LG Mobile World Cup adı verilen etkinlikte Güney Kore, ABD, Arjantin, Brezilya, Endonezya, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, İspanya, Meksika, Portekiz, Rusya ve Güney Afrika'dan gelen yarışmacılar finallerde yarıştı.

5 aşamadan oluşan yarışmada takımlar önceden belirlenen ve kendi dillerinde olan 120 karakteri en seri biçimde yazmaya çalıştı. Yarışma için düzenlenen simülasyonda da takımlar kelimeleri doğru yazmaya çalıştı. İzleyicilerin büyük heyecanla izlediği yarışmayı Güney Kore'den gelen 18 yaşındaki Yeong-Ho Bae ile 17 yaşındaki Mok-Min-Ha'nın oluşturduğu takım birincilikle tamamladı. Güney Koreli gençler 100 bin dolarlık ödülünde sahibi oldu.

Haberin Devamı

Yarışmada ayrıca Portekizli yarışmacı Pedro Matias, bir de dünya rekoru kırdı. 1 dakika 59 saniyede 264 karakter tuşlayan Pedro Matias, yeni bir dünya rekorunun sahibi oldu.

DHA