Dünya Onları ölüm bile ayıramadı

Onları ölüm bile ayıramadı

Paylaş
Onları ölüm bile ayıramadı

Birbirlerine sırılsıklam aşık olan 70 yıllık evli çift, 3 gün arayla hayata veda etti; hem de en mutlu şekilde

POSTA İNTERNET

İlk gençlik yıllarında sırılsıklam aşık olup evlenen ve 70 yıl boyunca aynı çatı altında mutlu mesut yaşayan İngiliz çift, birbirlerinin peşi sıra hayata veda etti. Ayrı ayrı hastanelerde ölüm döşeğinde olan 87 yaşındaki Mary Williams ve 90 yaşındaki kocası Ted Williams'ın ölüm anları ise gözleri yaşarttı.

BAKICIYA BİLE GÜVENMEDİ

Daha 13 yaşındayken Ted'le tanışan ve onunla 1941 yılında evlenen Mary Williams, geçen yıl Alzheimer'a yakalanıp elden ayaktan düştü. Kocası Williams ise eşine bir bakıcı tutmak yerine tüm şefkatiyle ona kendisi bakmaya karar verdi...

Yaşlı kadın, geçtiğimiz şubat ayı sonunda zatürree geçirince artık işler Ted'in boyunu da aşmıştı. Mary hastaneye yatırılmak zorunda kaldı. Ancak kocası eşini her gün ziyaret ediyor ve ona mutluluk aşılıyordu.

ÖLÜM DÖŞEĞİNDEN SON MEKTUP

Ne var ki, Ted'in kalbi de bu ayrılığa fazla dayanamadı ve yaşlı adam kalp krizi geçirdi. Farklı bir hastaneye yatırılan Ted Williams, artık eşini ziyaret edemez olmuştu. Kocasının durumundan habersiz olan Mary Williams ise, ölüm döşeğinden son bir elveda demek istercesine, çok sevdiği kocası için bir mektup kaleme aldı ve "Ted, seni görmeyi çok istiyorum. Neden beni görmeye gelmiyorsun aşkım?" diye yazdı.

Bu durum karşısında yürekleri burkulan hastane personeli, yaşlı çifti son anlarında mutlu edecek bir plan yaptı ve Bristol'daki hastanede yatmakta olan Ted'in, karısının tedavi gördüğü hastaneye nakledilebilmesi için girişimlerini başlattı...



Ve bu çalışmalar sonuç verdi. Yaşlı Ted diğer hastaneden alınıp, burada, karısının yanına kurulan bir yatağa yatırıldı. 70 yıllık evliliklerini bu yataklarda tamamlayacaklarının sinyalini veren çiftin el ele tutuştuğu an personel de gözyaşlarına hakim olamıyordu.

ELİNİ TUTTUKTAN 3 SAAT SONRA ÖLDÜ

Daha sonra o acı an geldi... Kocasının, yanı başına getirilmesinden sadece 3 saat sonra Mary Williams son nefesini verdi. Karısının ölümünün ardından yaşlı adam, "Benim de vadem doldu, artık annenizle birlikte olmam lazım" diyebildi... 90 yaşındaki Ted de 3 gün sonra hayata veda etti.

Çiftin 67 yaşındaki oğulları Tony, "Bütün hayatları boyunca süren bu aşk hikayesi mükemmel bir şekilde sonlandı" diyerek, kendi başlarına verdikleri kararla yaşlı çifti bir araya getirmeyi başaran her iki hastanenin personeline de şükranlarını iletti.

POSTA İNTERNET

2

Haberin Devamı