Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Önlem almak gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Önlem almak gerekiyor

Haberin Devamı

Meniden kan gelmesi normal bir durum değil. Nadiren ciddi, hayatı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanabilir ve önlemi baştan almak gerekir. Vakit kaybetmeden doktora başvurun, gereken tüm tetkikleri yaptırın ki sorun çıkmasın.


SORU: Meniden kan geliyor

Sorunum meniden kan gelmesi. 4-5 kez farklı doktorlara gittim. İlaç verdiler. İlaçları kullandım, kan kesildi. Ama 6 ay sonra tekrar başladı. Bu durum 4 senedir sürüyor. Kan ilk başta pıhtı şeklinde geliyordu ama şimdi sıvı şekilde geliyor. Bana yardım edin.

CEVAP

Meniden kan gelmesi nadiren de olsa ciddi ve hayatı tehdit eden bir hastalıktan kaynaklanabilir, sadece ilaç tedavisi ile yetinilmemelidir. Gerekli ileri tetkiklerin yapılmasını öneririm.

SORU: Sol yumurtam çok ağrıyor, neden?

21 yaşındayım. Sol yumurtam ağrıyor. Doktora gitmedim. Sperm sayım azaldı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Menideki sperme ait değişiklikleri göz ile görebilmek ve bu durumdan çesitli neticeler çıkartmak çok yanıltıcı bir durumdur. Bu şekilde herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Androloji konusunda çalışan bölümü olan bir laboratuvarda spermiyogram tahlili yaptırmalısınız.

SORU: Erken boşalıyorum

11 yıllık evliyim, ilk günden beri erken boşalma sorunum var. Eczaneden sprey aldım ama hiç faydası olmadı. Erken boşalmanın çaresi var mı?

CEVAP

Cinsel ilişki başladıktan sonra istenilenden daha çabuk, genellikle 1-2 dakikadan kısa sürede ilişkinin boşalma ile sonuçlanması halinde erken boşalma sorunundan bahsedilebilir. Bu konuda birçok psikoterapi yöntemi, dıştan kullanılan krem ve spreyler, bazı ilaç ve maddeler yıllarca denenmiş olsa da çok iyi neticeler alınamamıştır. Son zamanlarda geliştirilen, henüz ülkemizde ruhsat almadığından yurt dışından getirilerek kullanılan yeni bir ilaç ile hastalarımızın tamamına yakınında bu sorunun ortadan kalktığını görmekteyiz. Her ilaç gibi erken boşalma ilacı da gerekli uzman muayene ve tetkiklerinden sonra ve yan etkileri de göz önünde bulundurularak kullanılmalıdır.

SORU: Kısırlık söz konusu mu?

26 yaşındayım. Karaciğer enzimleri ile kısırlık arasında bir bağlantı olduğunu okudum. Bir de psikotrop madde bağımlılığına bağlı karaciğer hasarım çok yüksek. 25 yaşındayım, kısırlık gibi bir tehlike söz konusu olabilir mi? Size yapılan testlerle ilgili sonuçları da gönderiyorum.

CEVAP

Karaciğer enzim seviyeleri bu organın fonksiyonları hakkında bilgi verir, kısırlık ile doğrudan bunların bir ilişkisi yoktur. Yapılan bir tetkikte bu değerlerde soruna rastlanır ise bir iç hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir. Olası bir kısırlık durumunu değerlendirmek için ise ilk yapılması gereken androloji departmanı olan laboratuvarı tercih ederek spermiyogram tahlili yaptırmak olmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder