Ekonomi Online alışverişte rekor artış

Online alışverişte rekor artış

Paylaş
Online alışverişte rekor artış

IAB Türkiye'nin araştırmasına göre, son 6 ayda online alışveriş yapan internet kullanıcıları neredeyse 4 kat arttı

IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması, yeni verileri ile Ocak ayından bugüne internet kullanıcılarının eğilimlerinin değişimini ve artışını ortaya koydu. IAB Türkiye, ülkemizdeki internet kullanıcıların eğilimlerini saptamak amacıyla Ocak–Haziran 2011 dönemini baz alarak, internet kullanıcılarının eğilimlerinin 6 aylık değişimini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’na göre, Türkiye'de 12 yaş üstü 24 milyon 375 bin internet kullanıcısı var ve araştırma bu kullanıcıların yüzde 84'ünü kapsıyor.

Ocak 2011 – Haziran 2011 döneminde özellikle kullanıcı eğilimlerindeki artışlar dikkat çekti. Başı çeken ise 6 aylık dilimde yaklaşık dört kat artan online alışveriş oldu. Ocak ayında 875 bin kişi online alışveriş yaparken, Haziran ayında bu sayı 2.5 milyon kişi olarak gerçekleşti.

Kendi hesabı ile internette alışveriş yapanların sayısı ise yaklaşık iki kat artarak, Ocak ayında 6.6 milyon iken, Haziran ayında bu sayı 10.2 milyona çıktı.

'CEP'TEN İNTERNET YAYGINLAŞIYOR

Diğer bir artış da cep telefonundan interneti kullanma alışkanlığı ile ilgili gerçekleşti. Ocak ayında cep teletonundan İnternet’i kullananların sayısı 6.5 milyon kişi iken, Haziran ayında bu sayı 8.2 milyon kişi olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Demografik özelliklere baktığımızda ise Ocak ayında üniversite ve üstü eğitimli kullanıcılar 1.1 milyon kişi olarak şekillenirken, Haziran ayında 3.5 milyon kişiye çıkarak bir artış gösterdi.

(ntvmsnbc)