Bilim - Teknoloji Online Oyunlar Devlet Kasalarıyla Yarışıyor
Paylaş
Online Oyunlar Devlet Kasalarıyla Yarışıyor

Son yılların en büyük alışkanlıklarından biri olan online oyunlar pazar değeri olarak devletlerle yarışacak hale geldi. Peki ama MMO pazarına ne kadar değer biçiliyor?

World of Warcraft ile birlikte tam bir sanal yaşam tarzı olan online oyunlar, giderek yenü yapımların gelişiyle dünya çapında genişlemeye devam ediyor. WoW ilk online oyun değildi ancak milyonlarca kişiye ulaşan bu yapım, yatırımcıların yeni bir sektörü keşfetmesine neden oldu. Tüketiciler bu oyunlarda her ay 8 ile 15 dolara arasında değişen aylık ücret ödemesinde bulunuyor. Fantastik dünyalarda kendi karakterinizi yaratıp ikinci bir yaşam tasarladığınız bu yapımların pazar değeri ise Strategy Analytics firmasına göre 8 milyar dolar.

Haberin Devamı

Online Pazar Dünyayı Ele Geçiriyor Birçok ülkenin bütçesiyle yarışan bu pazar 2008 yılın 4 milyar dolar ederken geçtiğimiz yıl online oyunların değeri 5 milyar dolara yükselmişti. 2010 yılında ise pazara yeni oyunların eklenmesi ve Word of Warcraft artan başarısıyla birlkite pazarın değeri bir hayli yükselmiş durumda. Şirketin raporlarına göre bu büyümenin başlacı nedeni ise Asya pazarına hitap eden firmalar. Avrupa'lı MMO oyuncusu World of Warcraft'ı tercih ederken, Asyalı tüketiciler kendi kültürlerine hitap eden basit yapılı online oyunlarda vakitlerini harcıyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.