Candaş Tolga Işık ONU HATIRLADINIZ MI?
HABERİ PAYLAŞ

ONU HATIRLADINIZ MI?

Haberin Devamı

Geçen yıl bu zamanlar yazmıştım iş adamı Sezgin Baran Korkmaz’ın hikayesini. Korkmaz, İstanbul’un en lüks otelinde oğluna bir sünnet düğünü yapmış, misafirlere düğünde gelen hediyelerle memleketinde okul ve yurt yaptıracağını duyurunca Türkiye’nin konuştuğu adam olmuştu.



Ne yalan söyleyeyim, iş adamları, şirketler böyle rüzgarları sever! Hayır gecelerinde şov yapıp, ertesi sabah sırra kadem basanları, lafa geldi mi “Şöyle yapacağız, böyle yapacağız” diye mangalda kül bırakmayıp, icraata gelince arazi olanları çok gördük. Bu yüzden Sezgin Baran Korkmaz’ın oğlunun sünnet düğünündeki şık hareketini ilk duyduğumda bunu yazacağımı ama en sıkı takipçisinin de kendim olacağını söylemiştim.



Geçenlerde Korkmaz aradı. “Ben sözümü tuttum, okulu açıyorum. Okulu açıyoruz. Kız yurdunun da inşaatına başladık, o da yakında bitecek” dedi. Geçtiğimiz hafta memleketim Kars’taki açılış törenine gidemedim. Ama hemşerimiz, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katılmış. Açılışı elleriyle yapmış. Korkmaz, verdiği sözü tutarak oğlunun sünnetinde gelen paralarla kendi doğduğu köy olan Kars’ın Bacalı Köyü’nde 12 derslikli bir ilköğretim okulu açtı. Bununla da kalmayıp açılış töreninde Baran Korkmaz 10 bin Karslı çocuğa kıyafet dağıttı. Açılış töreninden gelen fotoğraflara bakınca buz gibi Kars havasının bile çocukların gülücüklerindeki sıcaklığa engel olamadığını görüyorsunuz.



Bu ülkede güzel şeyler de oluyor. O güzel şeylerin olmasına vesile olan tüm güzel insanlara örnek olması açısından Sezgin Baran Korkmaz’a sözünü tuttuğu için önce memleketim Kars sonra da vatanım Türkiye adına sonsuz teşekkürler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder