Dr. Haydar Dümen Onu kalbinden vurun
HABERİ PAYLAŞ

Onu kalbinden vurun

Haberin Devamı

Gençler heyecanlı, kanları kaynıyor. Cinsellikle tanışmak için acele edip yanlış yollara sapıyorlar. Önemli bir noktayı unutuyorlar. Siz siz olun, kızların önce ruhunu fethedin, kalbini kazanın. Flörtün tadını çıkarmaya bakın. Kızların da hayallerini yıkmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim yarıda kalıyor

20 yaşındayım, penisim 14 santim. Kız arkadaşımla öpüşürken boşalıyorum, sevgilim yarıda kalıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, her şey belli, açık, tamam. Sorun erken boşalma. Sevişirken, öpüşürken boşalıyorsun, zamanla bunu da aşacaksın. Kim bilir partnerine nasıl da heyecan ve aşk ateşiyle yaklaşıyorsundur. Bunu da denetim altına alacaksın, ruhunu ve heyecan sistemini fazla pompalamayacaksın. Öpüşmeden, sevişmeden yarım saat arkadaşının yanında uzanacaksın. Biraz masal, biraz da istikbalden söz açacak, onu muhabbette katacak, önünü açacak, hoşgörüsünü sağlayacaksın.

Seksten zevk almıyorum

4 aylık evli kadınım. Eşimi seviyorum ama seksten zevk alamıyorum. Nedeni nedir, düzelir mi?

CEVAP

Alacaksın sevgili okurum, alacaksın. Daha yeni evlisin. Bundan sonraki maillerine yaşını da yazacak, yolumuzu açacaksın. Seksin kademeleri yani basamakları vardır. ‘Ağır ağır çıkacaksın bu merdiveni’ eşin eliyle, diliyle okşamasını bilecek. Böylece içindeki gizli dirençleri kıracak ve ilişkinin yolunu arayacaktır. Her şey 3-5 gün ve aya sıkışmayacak, gelecek yılların yoluna asfalt döşeyeceksiniz. Sen bir madensin, eşin de keşfedecek. Sen ise eşine yol gösterecek ve eşini sevmeye devam edeceksin. Çünkü sevgi her engeli aşar, ne var ki onu soğutmayıp sıcak tutacaksın.

Karım isteksiz, canı yanıyor

32 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Karım isteksiz ve canı yanıyor. Ben onu mutlu etmek istiyorum ama erken boşalıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, önce erken boşalman tedavi edilecek ki yenge yemeğe aç oturup tadına baktıktan sonra ilk lokmada kalkmasın. Erken boşalma tedavi ediliyor ama ona sıra gelmeden önce kendi hazırlık ve deneme döneminiz çok önemlidir. Yani kadın hazırlanacak. Ruhunu ve bedenin erotik noktaları bulunmalı, onlar usule uygun okşanmalıdır. Canının yanması için ise, jinekolojik bir sorun yoksa bu da kolayca tedavi edilecektir. Umutlar sönmesin, mutluluk sıkıntıya dönmesin. Aşkınızı incitmeyin, sakın küsmeyin ve birbirinize sitem etmeyin.

Telefonda seks yapmak istiyor

21 yaşında kızım. Cinsel deneyimim yok. Sevgilimle ne zaman telefonla konuşsak seks yapmak istiyor. Onu kırmadan bunu nasıl anlatırım?

CEVAP

Sevgili okurum, doğru yoldasın. Ruh açılım yapmadan bedenin açılım yapmaması doğaldır. Partnerini seviyorsun. Biraz daha ötesi özveriye giriyor. Ona, estetik ve romantik ilişki istediğini söyle.

Zar yırtılmadı ama...

23 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla sürtünme yoluyla seviştik. Adet görüyordum. Nişanlım boşaldı. Hamile kalmaktan korkuyorum. Kızlık zarı yırtılmadan gebe kalınmamış, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Ama nişanlının dediği doğru değil. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır. Cinsel birleşmeye göre ihtimali zayıf bile olsa, olacaksa olur. Yani sperm içeri koşar ve yumurtayı bulur. Dikkat edin.

Sevgilime geçer mi?

27 yaşındayım. 15 gün önce yabancı bir kadınla ilişkiye girdim. Bu ilişkiden bel soğukluğu kaptım. Sevgilimle birlikte oldum. Hastalık kız arkadaşıma geçer mi?

CEVAP

Değerli okurum, belki de bel soğukluğuna yakalanmadın. Hemen bir labaratuvara gidip tahlil yaptır, sonucu öğren. Hastalık varsa da üroloji uzmanına gidip tedavi ol. Hastalık kaptınsa kız arkadaşına bulaştırma ihtimalin de büyük.

Küçük noktalar var

18 yaşındayım. Penisimin üstünde beyaz sivilce gibi küçük noktalar var. Cinsel organım kısa 11 santim. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, her şey iyi gibi gözüküyor. O sivilce midir, lekeler midir neyse, cilt hastalıkları uzmanı tedavi edecek.

Erken boşalıyorum

20 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Sevgilimle öpüşürken hatta telefonla konuşurken bile boşalıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evlilik şartları oluştuğunda ve evlendiğinde bu konu tedavi edilecek. Şimdilik idare et ve komplekse girme.

Hamile miyim?

22 yaşında kızım. Adet döneminin 5’inci gününde ilişkiye girince hamilelik riski var mıdır? Adetimin bitmesinden bir gün sonra ilişkiye girdim. Korunmadım, hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük ihtimalle bir şey olmadı.

Güzel kadın görünce sertleşiyor

19 yaşındayım. Henüz cinsel ilişkiye girmedim. Güzel bir kadın görünce hemen ereksiyon oluyorum. Bu durumdan rahatsızım. Bir kez ilişkiye girmeyi denedik ama kız arkadaşım penisimi tutunca boşaldım. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Her şey zaman içindeki şartlanmalarına bağlı. Heyecanın azalacak. Boşalmalar doğru sürelerde olacak. Ama bu hedefe varmanın geçiş yolu kızlarla arkadaşlık ilişkilerini kullanmayı öğrenmen. Onlarla cinsellik olmadan konuşman, dostluk kurman, flört etmen geleceğin için çok önemli. Önünde uzun yılların var, dert etme.

Eşim acıdan korkuyor

22 yaşındayım. 1 hafta önce evlendim. Eşim 20 yaşında. Bir kez ilişkiye girdik, karım çok acı çekti. O acı yüzünden şimdi cinsellikten korkuyor. Anlayışlı davranıyorum ama endişeliyim. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, biraz sabır, biraz bekleme. Tabii ki hoşgörülü olman ve kadınının üzerine gitmemen gerekiyor. Şöyle 1-2 ay geçsin. Sonuç alamazsanız, çözümü var, endişe etmeyin.

Kız arkadaşımın 12 saat kanama oldu

Birkaç gün önce kız arkadaşımla hafif bir sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir gün önce adeti bitmişti. İlişkiden sonra biraz kanama oldu. Ama tam 12 saat sürdü. Sizce kızlık zarı bozulmuş olabilir mi? Yarın öbür gün başka başkasıyla evlenirse tekrar kanar mı? Çok korkuyor.

CEVAP

Değerli okurum, hafif sürtünmenin derecesini bilmiyorum ama uzun süreli kanama adet kanamasının devamı gibi geliyor bana. Kız arkadaşın başkasıyla evlendiğinde kanamazsa? İşte burada senin rolün ve sorumluluk payın ne? Biraz da bunları düşünelim.

Kadın peşimi bırakmıyor

22 yaşındayım. Geçen yıl 35 yaşında, eşinden ayrılmış bir kadınla tanıştım. Günde 2-3 kez ilişkiye giriyoruz. Kadın çok istekli. Ben bıktım ama o bıkmıyor. Peşimi bırakmıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne demek peşimi bırakmıyor? Ellerine kelepçe mi bağladı? Ne oldu da kurtulamıyorsun? Böylesini duymadım. Erkek adamın sırtında yumurta kefesi yok ki. Sen galiba içten içe bu işten zevk alıyorsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Eleştiri kabul etmeye insan olgunlaşamaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder