Ekonomi OPEC'te işsizlik endişesi

OPEC'te işsizlik endişesi

Paylaş
OPEC'te işsizlik endişesi

OPEC dönem Başkanı José Maria Botelho de Vascocelos, ekonomik durgunluğun sürmesinden endişe duyduğunu söyledi

Angola’nın başkenti Luanda’da yapılan OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) toplantısından sonra konuşan Botelho de Vascocelos, küresel ekonomik krize karşı oluşturulan teşvik paketlerinin zamansız olarak durmasından kaygılandığını ifade etti.

İşsizlik oranlarındaki artış ve ekonomik teşvik paketlerinin durabileceği konusundaki kaygılarını dile getiren Angola Petrol Bakanı Botelho de Vascocelos, finans sektöründe yaşanan belirsizliğin devam ettiğine, güçlü bir büyümenin önünde engeller bulunduğuna dikkati çekti.

Botelho de Vascocelos, gelişmiş ülkelerde petrol tüketiminin artmasına ve talebin yumuşak bir tablo çizmesine rağmen, OPEC’in negatif bölgede durduğunu söyledi.

ABD'DE TARİHİ STOK


Toplantıdan önce birçok bakanın, petrol stoklarındaki seviyenin yüksekliğinden duydukları endişeden bahsettiklerini belirten Botelho de Vascocelos, ABD’deki petrol stokunun tarihi bir seviyeye çıktığını ifade etti.

Botelho de Vascocelos, Eylül ayında Viyana’da düzenlenen OPEC toplantısından bu yana ekonomide toparlanma olduğunu, özellikle Asya ülkelerinde hızlı bir gelişme sağlandığını sözlerine ekledi.

Bu arada, OPEC’in, üretim seviyesinde değişiklik yapmama kararını açıklamasından sonra ABD ham petrolünün varil fiyatı Şubat ayı teslimi 46 sent azalarak, 73,26 dolar seviyesine geriledi. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı Şubat ayı teslimi de 39 sentlik azalışla 72,60 dolar oldu.

Haberin Devamı