Yaşam Opel'den yeni iletişim sistemi

Opel'den yeni iletişim sistemi

Paylaş
Opel'den yeni iletişim sistemi

Günümüz ulaşım ve iletişim çağı. Ulaşımın güvenli olması iletişimin kesintisiz, kusursuz olmasından geçiyor. Yol güvenliğini sağlayan teknolojiler geliştikçe bununla yaşamak daha da basitleşiyor. Opel, teknolojinin ve iletişimin öncüsü olma yolunda ilerliyor.

Opel, 46 adet ortak firma ile birlikte, C2X DRIVE adını verdiği, trafik yönetim sisteminin testlerini tamamladı. Avrupa yol güvenliğinin arttırılması amacıyla gerçekleştirilen toplu mobilite projesi, Opel'in yanında 46 firmanın da katılımı ile tamamlandı. Proje kapsamında, car2x adı verilen araç iletişim sisteminin, geleceğin trafik yönetiminde anahtar role sahip olduğu görüldü. Otomobil üreticileri ve politikacılar, yol güvenliğinin yanında trafik verimliliğini de car2x ile arttırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Opel'in DRIVE C2X adını verdiği sistem, 42 ay boyunca, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya ve İsveç'ten oluşan yedi ülkede gerçek yol koşullarında test edildi. Otomobillerin birbirleri ile yol alt yapısı ile iletişimini sağlayan sistem, yol çalışmaları, trafik sıkışıklıkları, yaklaşan ilk yardım araçları, hava ve yol koşulları, trafik işaretleri ve yoldaki gizli tehlikeler gibi durumlarda sürücüyü bilgilendirmesiyle, güvenliğe ve trafik akıcılığına katkı sağlıyor.