Gündem Opera sanatçısına 'taciz' suçlaması

Opera sanatçısına 'taciz' suçlaması

Paylaş
Opera sanatçısına 'taciz' suçlaması

Opera sanatçısına 'taciz' suçlaması

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANDOB) koro sanatçısı 33 yaşındaki Ş.G., 19 yaşındaki lise öğrencisi C.M.A.'a cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Genç kızın şikayeti üzerine mahkemeye çıkartılan sanatçı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Karatay Lisesi son sınıf öğrencisi C.M.A., iki hafta önce Yenikapı Polis Merkezi'ne başvurarak, evlerinin bulunduğu Zerdalilik Mahallesi'ndeki otobüs durağında beklerken bir kişinin otomobiliyle yaklaşıp adres sorma bahanesiyle kendisine sözlü tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Bu olaydan bir kaç gün sonra aynı şahsın yine durakta beklediği sırada yanına gelerek kendisini okula bırakmayı teklif ettiğini, ancak bunu kabul etmediğini belirten liseli kız, tacizcinin otomobiliyle hızla uzaklaştığını anlattı. Geçen Pazartesi günü okul çıkışında otobüs durağında beklerken yine aynı adamın yanına yaklaşarak, ‘Vücudun ne güzel’ diyerek tacizde bulunduğunu öne süren C.M.A., bunun üzerine telefonla aradığı arkadaşının yardımıyla bu kişiyi polise yakalattı. Tacizde bulunduğu iddia edilen kişinin Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin korosunda sanatçı ‘bas’ Ş.G.. olduğunu polis merkezinde öğrenen C.M.A., "Beni taciz eden bu kişi hakkında şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

EVLENME ARİFESİNDEYİM

Gözaltına alınan opera sanatçısı Ş.G. ise suçlamaları reddetti. Ş.G. şunları söyledi:
“Hakkımda suçlamada bulunan bu bayanı kesinlikle tanımıyorum. Kendisini bir ay kadar önce, Zerdalilik Mahallesi'nde durakta kuzenimi beklerken gördüm. Ayaküstü lafladığım birisidir. Kimdir, necidir kesinlikle bilmem. Aramızda uzun bir sohbet geçmedi ve asla kendisini okuluna götürmek için teklifte bulunmadım. Zira ben devlet memuruyum, o saatlerde benim mesaim başlıyor.”

İfadesinde evlenmek üzere olduğunu belirten Ş.G., “Ben şu an evlilik arifesindeyim. Keseme uygun ev arıyorum. Kuzenimle birlikte okulun bulunduğu bölgede daha uygun ev bulabileceğimizi düşündüğümüz için o civarda dolaşıyorum” diye konuştu.

‘İFTİRA ATIYOR, BEN DE ŞİKAYETÇİYİM’

Kendisinden şikayetçi olan genç kızı tanımadığını yineleyen Ş.G., “Bu kızı okulun oradaki durakta ne gördüm, ne de konuştum. Zaten görsem de bir ay kadar önce mahallede gördüğüm kız olduğunu hatırlamam mümkün değil. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Benden şikayetçi olan, polis merkezinde ismini öğrendiğim C.M.A.’dan bana iftira ettiği için ben de davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

Pazartesi günü gözaltına alınan ve salı günü çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ş.G. için, ertesi gün hızla iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Hasan Aydoğan tarafından hazırlanan iddianamede Ş.G. hakkında TCK'nın 105/1 maddesi gereğince ‘Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz etmek‘ suçlaması ile 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, belli haklarından da yoksun bırakılması da talep edildi. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın görülmesine önümüzdeki aylarda başlanacak.

Tacizde suçlanan bas Ş.G.'nin 2003 yılında Siemens Opera Yarışması'nda birinci olarak ödül aldığı belirtildi. Öte yandangenç kızın polis merkezinde, babası F.D.A.'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile amca çocukları olduğunu iddia ettiği öne sürüldü. Başkan Akaydın'ın danışmanları, C.M.A.'nın ailesiyle böyle bir akrabalık bağı olmadığını belirtti.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı