Siyaset Operada bakan gerginliği
Paylaş
Operada bakan gerginliği

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları'nın 60'ıncı kuruluş yıldönümündeki özel gösteriminde ilginç sözleriyle sanatçıları şaşırttı

Devlet Opera ve Balesi ve Devlet Tiyatroları’nın 60’ıncı kuruluş yıl dönümü önceki gece Ankara’da özel bir gala ile kutlandı. Galaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok sayıda davetli katıldı.

Opera ve balenin usta sanatçıları gecede dünyaca ünlü ‘Aida’ operası ile ‘Kerbela’ adlı oyunundan bölümler sahnelendi. ‘This is Your Life’ adlı bale gösterisi sunuldu.

Günay beğenmedi

Sanatçıların gösterisi büyük alkış aldı. Kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Bir şeyi itiraf etmem gerekiyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatrosunun ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Opera ve Balesinin 60’ıncı yıldönümünde bence biraz daha farklı bir içerik görme hakkımız ve beklentimiz vardı” diyerek memnuniyetsizliğini dile getirmesi üzerine salonda soğuk hava esti. Bakan Ertuğurul Günay, konuşması boyunca sergilenen oyunları ve içeriğini eleştirdi.

‘Epeyce uğraşmalıyız’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Atatürk’ün hayali de bir yandan, dünyada çok bilinen, popüler eserlerin bizim sanatçılarımız tarafından başarıyla icra edilmesi gibi, bizim biçimimizin çağdaş formlarda yerelden ulusala ve ulusaldan evrensele taşınmasıydı.

Sanıyorum 60’ıncı yılımızda bu hayale ulaşma konusunda daha epeyce uğraşmamız gerektiğini hep birlikte görmüş olduk” sözleri salondaki herkesi şaşırttı.

Haberin Devamı