Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Operasyon yetersiz kaldıysa...
HABERİ PAYLAŞ

Operasyon yetersiz kaldıysa...

Haberin Devamı

Varikosel ameliyat edildikten sonra tekrarlayan bir rahatsızlık değil. Operasyon yetersiz kalmışsa erkeğin yaşadığı sıkıntı sürer. Bu yüzden doğru tanı, doğru doktor ve doğru cerrahi teknik önemli... Sorun sürüyorsa mikrocerrahi yöntemle düzeltme ameliyat yapılabilir

SORU: Tekrarladı mı?

29 yaşındayım, 3.5 yıl önce sol taraftan varikosel ameliyat oldum. Son zamanlarda kasıklarımda ve ameliyat yerinde ağrı olmaya başladı. Varikosel tekrarladı mı? Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Varikosel nükseden bir rahatsızlık değildir, ameliyat yetersiz kaldıysa varikoseliniz var olmaya devam ediyordur. Eski cerrahi tekniklerle yapılan ameliyatların yüzde 40 kadarı ve hangi cerrahi teknik ile yapılsın başarılı yapılmayan ameliyatların tamamında varikosel ameliyat sonrası da devam eder. Muayene sonucu sizde varikoselin devam ettiği saptanırsa ehil elde mikrocerrahi varikosel düzeltme ameliyatı sorununuzu halledecektir.

[[HAFTAYA]]

SORU: İlişkiye girmek istedim ama olmadı


Askerden geleli 3 ay oluyor. Askerden önce ilişkiye girmedim. Askerlikten sonra bir hayat kadınıyla ilişkiye girmek istedim ama sertleşme olmadı. İkinci kez girişimde bulundum, yine aynı sorun oldu. Üçüncü kez gitmeye korktum. Mastürbasyon yaparken sorun olmuyor. Ne olur yardım edin. CEVAP Sorunsuz olarak mastürbasyon yapılabilmesi organik bir sorun olmadığını, yani penisin kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan süngersi dokularının normal olduğunu, atardamarların yeterli kanı taşıyabildiğini, sinir iletilerinin kesintisiz olduğunu gayet açık olarak göstermektedir. Bu durumda sorunun büyük ihtimalle psikolojik faktörlere, özellikle tecrübesizliğin getirdiği heyecan ve evhama bağlı olduğunu düşünebiliriz.

SORU: Baba olur muyum?

34 yaşındayım. Tahliller sonucunda sperm hareketlerinin zayıf olduğu çıktı. Tedavisi ne şekilde yapılır? Çocuğumun olmasını engeller mi? Bir de varikosel hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP Spermlerin hareketliliğini arttırdığı kesin olarak ortaya konulmuş bir ilaç mevcut değil. Bazı ilaçlar hormon seviyeleri uygun kişilerde sperm sayısını arttırabiliyor. Hareket azlığı, varikosel veya kanallardaki bazı sorunlardan olabilir. Yapılan tahlilin bu konuda uzman bir merkezde yapılmış olması önemli. Varikoseliniz varsa muayene ile saptanır ve sadece hareketlilik düşük ise yapılacak mikrocerrahi operasyondan büyük ihtimal ile faydalanırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder