Dünya Operasyona ilk itiraz Rusya'dan

Operasyona ilk itiraz Rusya'dan

Paylaş
Operasyona ilk itiraz Rusya'dan

Rusya, Batılı güçlerin Libya'ya askeri operasyon başlatma kararını üzüntüyle karşıladığını açıkladı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç yaptığı yazılı açıklamada, "Bir dizi ülkenin hava kuvvetleri, 19 Mart'ta Libya'ya karşı askeri eylemlere başladı. Moskova, bu askeri eylemi üzüntüyle karşılamaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Lukaşeviç ayrıca Libya'da en kısa sürede ateşkes yapılması için çağrıda bulundu.

Bakanlık Sözcüsü, "Dökülen kanın en kısa sürede durması ve ülkedeki iç çatışmanın kalıcı bir biçimde çözümlenmesi için Libyalıların birbirleriyle diyalog kurmaları gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

GATES RUSYA GEZİSİNİ ERTELEDİ

Bu arada, üst düzey bir Washington yetkilisi, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in Rusya'ya yapacağı ziyareti Libya'daki gelişmeleri takip etmek amacıyla son dakikada ertelediğini duyurdu.

Morrell, "Gates, Libya'daki gelişmeleri Washington'dan izleyebilmek için ziyaretini erteledi" dedi. Gates'in bugün içinde Rusya'ya doğru hareket etmesi, St. Petersburg ve Moskova'da üç gün boyunca temaslarda bulunması bekleniyordu.

Haberin Devamı

Morrell, Gates'in ziyaretinin en az 24 saat ertelendiğini belirtti.

ALMANYA'DAN VE VENEZÜELLA'DAN DA TEPKİ VAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman güçlerinin operasyona katılmayacağını belirtirken, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez operasyonu "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.