Gündem Öpüşürken taş atma cinayetine 8 yıl

Öpüşürken taş atma cinayetine 8 yıl

Paylaş
Öpüşürken taş atma cinayetine 8 yıl

Sevgilisiyle öpüşürken kendilerine taş atan adamı bıçakla öldürdü, 8 yıl hapis aldı

Bursa'da ağaçlık alanda kız arkadaşıyla otururken, kendilerini önce öpüşmemeleri için uyaran, daha sonra da taş atıp rahatsız eden 49 yaşındaki Remzi Vatansever’i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 22 yaşındaki Volkan Büyükkahveci 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Merkez Yıldırım İlçesi Kaplıkaya Mahallesinde geçen Temmuz ayında sözlüsü Seher Taraf ile Kaplıkaya Deresi’ne giden Volkan Büyükkahveci, burada kendilerini öpüşmemeleri konusunda önce uyaran daha sonra taş atarak rahatsız eden Remzi Vatansever’i bıçakla bacağından yaraladı. Vatansever kan kaybından yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçıp daha sonra yakalanan Büyükkahveci, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

'BIÇAĞIN KANLI OLDUĞUNU GÖRDÜM'
Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Volkan Büyükkahveci’nin yargılamasına devam edildi. Mahkemede tanık olarak dinlenen Büyükkahveci’nin sözlüsü Seher Taraf, gezmek için gittikleri Kaplıkaya Deresi kenarında birinin kendilerini gözetlediğini belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Volkan yanına gittiği bu kişiyi uyardı. İsmini dahi bilmediğimiz bu kişi daha sonra bize taş attı. Taş, az kalsın bana isabet ediyordu. Buna sinirlenen Volkan o kişinin yanına gitti. Ne konuştuklarını, ne yaptıklarını bilmiyorum. Bir süre sonra yanıma gelen Volkan gitmemiz gerektiğini söyledi. Birlikte parka gittik. Burada sözlümün cebindeki bıçağın kanlı olduğunu gördüm.”

‘ÇOK PİŞMANIM’

Mahkemede son kez savunmasını yapan Volkan Büyükkahveci de pişman olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Sözlüm Seher'le sohbet ederken, ağaçların arasında bir kişinin bizi gözetlediğini gördüm. Yanına gidip bu kişiyi uyardım. Aynı kişi daha sonra yanımıza gelip bize kaya parçası attı. Hatta ‘Kızı bırak git’ dedi. Ardından benden sigara istedi. Bir tane kaldığını söyleyince ‘O zaman sigarayı üçümüz içelim’ dedi. “Kaybol git’ dediğim sırada elini arka cebine soktu. Bıçağın sapını gördüm. Bizi öldürmesinden korktum. ‘Kelebek’ tabir edilen bıçağımı çıkarıp salladım. Neresine isabet ettiğini bilmiyorum. Kendisi koşarak uzaklaştı. Biz de ayrıldık. Daha sonra bıçağıma baktığımda üzerinde kan vardı. Polisler beni yakaladığında adamın yaralı olduğunu söylediler. Öldüğünü sonra öğrendim. Böyle olsun istemezdim.”

Haberin Devamı

Yargılamayı tamamlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Volkan Büyükkahveci’ye önce ‘Kastı aşan adam öldürme’ suçundan 13 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığı lehine indirim maddelerinin yanı sıra duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak, cezayı 8 yıl 1 ay 15 gün hapse indirerek davayı sonlandırdı.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)