Dünya 'Oral seks sıfıra yakın'

'Oral seks sıfıra yakın'

Paylaş
'Oral seks sıfıra yakın'

Eski Fransa Adalet Bakanı Rachida Dati öyle bir dil sürçmesi yaşadı ki...

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin partisi Halk Birliği Hareketi’nden (UMP) AP milletvekilliği yapan eski adalet bakanı Rachida Dati, büyük bir pot kırdı. Bir süre önce Sarkozy’nin gözünden düşüp bakanlık koltuğundan olan Dati, finans piyasalarıyla ilgili bir konuşmasında yaptığı dil sürçmesiyle olay yarattı.

Canal+’da yayınlanan “Pazar Konuğu” programında, kadın iç çamaşır markası olan Lejaby’nin çok sayıda çalışanını işten çıkarma kararını eleştiren Dati, kriz döneminde sıfıra yakın “enflasyonla” çok yüksek kâr etmek isteyenlere çatacaktı ki, dilinden “enflasyon” (inflation) yerine, oral seks anlamına gelen “fellasyon” (fellation) sözcüğü çıkıverdi.

Hızlı konuşurken oldu

Dati, yalnızca birkaç dakika içinde internete düşen ve sosyal medya linkleriyle izlenme rekorları kıran bu dil sürçmesini fark etmedi ve konuşmasına aynı tonda devam etti. Dün hemen her yerde bu konunun konuşulduğunu fark eden Rachida Dati, Facebook sayfasından bir mesaj yayınlayarak, “Bu tarz programlarda çok hızlı konuştuğunuz için böyle şeyler olabilir. Böylesi önemli bir konuyla ilgili akılda kalan tek mesajın bu olmasına üzüldüm” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı