Siyaset 'ORAN'daki evimi Türk'e veririm'
Paylaş
'ORAN'daki evimi Türk'e veririm'

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kapatılan DTP'nin eski lideri Türk'e evini verebileceğini söyledi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kapatılan DTP'nin eski lideri Ahmet Türk'e, Ankara Oran Sitesi'ndeki evini verebileceğini söyledi. Öğüt, devletin kurumlarını birbirine düşürmek isteyenlerin olduğunu belirterek, “Bu işler AKP iktidara gelir gelmez başladı” dedi.

Haberin Devamı

Ensar Öğüt, Ardahan'da Dursun Akçam Kültürevi'nde yapılan partisinin merkez ilçe başkanlığı seçimine katıldı. Ensar Öğüt, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a, ‘ağlamaktan sorumlu devlet bakanı’ yakıştırmasında bulundu. Devletin kurumlarında tahribat yapan siyasi anlayışı destekleyenlerin olduğunu öne süren Öğüt, şunları söyledi:

'AĞLAMAKTAN SORUMLU DEVLET BAKANI ARINÇ'

“Devletin kurumlarını birbirine düşürmek isteyenler var. Bu işler AKP iktidara gelir gelmez başladı. ‘Ağlamaktan Sorumlu Devlet Bakanı’ Bülent Arınç, TBMM Başkanı iken rejim tartışılmaya başlandı. Anayasada değişmesi teklif edilemeyecek maddeleri tartışmaya açmak istedi. ‘Rejim, laik mi, ilımlı mı yoksa, İslami mi olsun?’ Bu tartışmalardan ülkemiz büyük zarar gördü. Tek başlarına iktidara gelince de ülkenin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açtılar. Ayrımcılığı öne çıkarıp insanları birbirine düşürerek toplumu kargaşaya sürüklediler. Açılıma önce Kürt, sonra demokratik ve en sonunda da milli birlik açılımı dediler. Açılımdan sonra Güneydoğu illerimiz dahil Edirne, İstanbul, İzmir, Mersin, Manisa ve Ankara'da PKK yandaşları, ayrımcılığı sürüklemek için belli bir anlamda sokak çatışmasına başladı. CHP olarak açılıma karşı değiliz. Bizi açılıma karşı gösteriyorlar. Biz toplumu birleştirici yapmak isterken AKP ayrıştırıcı yapmak istiyor. Ben ORAN sitesindeki kendi evimi, kapatılan DTP'nin eski lideri Ahmet Türk'e tahsis ederim. Bizler etle tırnağız. CHP olarak bu ülkeyi kuran partiyiz. Biz bu ülkenin sahibiyiz.”

Haberin Devamı

Daha sonra 88 delegenin oy kullandığı seçimlere geçildi. İki adayın yarıştığı seçimler sonrasında 48 oy alan Nehir Ziya Alparslan, CHP Ardahan merkez ilçe başkanlığına getirildi.

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)