Gündem Ördek görünümlü kartal

Ördek görünümlü kartal

Paylaş
Ördek görünümlü kartal

Erzurum'da yapılacak 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na maskot olarak seçilen ve ördeğe benzetilen 'Çift başlı kartal' Erzurumluların tepkisini çekti

ÜNİVERSİTELİ SANATÇILAR YAPMIŞ

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Erzurum’da yapılacak. Erzurum’a 200 milyon dolarlık yatırım sağlayan Kış Oyunları’na maskot olarak kentin simgesi Çifte Minareli Medrese’den esinlenerek çift başlı kartal figürü seçildi. Ankara’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde hazırlanan maskot törenle halka tanıtıldı.

HALKA GÖRE 'HİLKAT GARİBESİ'

Ancak çift başlı kartal yerine karşılarında mavi pijama ve terlikli, tek kafa üzerinde dört gözü ve iki gagası olan maskotu görenler şaşkına döndü. Maskotu kimileri ördeğe ve penguene benzetirken kimileri de ‘Ucube ve hilkat garibesi’ olarak değerlendirdi. Maskot sivil toplum kuruluşlarından sokaktaki halka kadar herkesin en önemli sorunu haline geldi. Maskotun Kış Oyunları’nı temsili için halk oylaması bile istendi.

ERZURUM'U TEMSİL ETMİYOR

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, “Biraz daha sempatik ve sevecen olabilirdi” derken Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı da “Papağana ve ördeğe benziyor” dedi. Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sevim Çebi “Seçim halk oylamasına sunulmalıydı”, Kamusen İl Başkanı Müfit Bayraktar da “Erzurum’u temsil edecek bir albenisi yok” diye tepki gösterdi.

'DAHA SEVİMLİ HALE GETİRECEĞİZ'

Başbakanlık Uluslararası Spor Organizasyonları Danışmanı Mehmet Atalay, “Çift başlı kartal maskotu henüz taslak halinde. Ancak daha sevimli hale gelmesi için uzman görüşü ve profesyonel destek alacağız. Maskotun son şeklini alması ve daha sevimli olması için uzun çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

Nursima ÖZONUR- Kerim BURUCU/DHA

2