Siyaset 'Ordu içinde AKP'ye yakın yapılanma var'
Paylaş
'Ordu içinde AKP'ye yakın yapılanma var'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin orduyla çok sıkı ilişkileri olduklarını düşündüğünü söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’teki programda “CHP askerle yakın ilişki içinde mi?” sorusuna “Tamamen hayal ürünü, hangi askerle nerede hangi sıkı ilişkiyi kurmuşuz biz? Böyle bir şey yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, “AKP’nin orduyla çok sıkı ilişkileri olduğuna inanıyorum, özel bilgiler geliyor ordu içinden ona göre orduda bir şeyler yapılıyor. Yargı ve ordu içindeki bazı unsurları AKP çok iyi kullanıyor ona göre belli yerleri dizayn ediyor” diye ekledi.

Kılıçdaroğlu “Ordu içinde AKP’ye yakın yapılanma olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “E var tabi orada da yok mu? Gidip Başbakana bilgi veren kesimler yok mu?

Var, yargının içinde de var. YAŞ döneminde neler yapıldığını hep beraber bilmiyor muyuz? Yargı orduyu dizayn etmek için kullanılmıştır, Adalet Bakanı da bu işin önemli aktörlerinden birisidir.

‘Recep Bey ayrıştırıyor’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonunun dünkü canlı yayınında “Referandum Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Hayır oylarının yüzde 50 oranının üzerinde olmasını bekliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ayrışan toplumdan hayır gelmez. Ayrışan toplum kolay lokma olur. Recep Tayyip Erdoğan Bey’in arzusu da bu toplumu birleştirmek değil ayrıştırmaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı