Yaşam Ordu’nun 1 milyon turist hedefi

Ordu’nun 1 milyon turist hedefi

Paylaş
Ordu’nun 1 milyon turist hedefi

Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi kentteki bazı mekanları ziyaret etti

Ordu Valiliğinin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi tena yaptı.

Mekanları görüntüleyen ve fotoğraflarını çeken gazeteciler vatandaşlarla da röportajlar yaptı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı ülkelerden gelen grubun bir hafta Ordu’da kalacağını söyledi. Üçüncü kez Körfez ülkelerinden gazetecileri Ordu’ya getirmeyi başardıklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "Tüm bu etkinliklerimiz Ordu’nun turizm potansiyelini artırdı.

Yaklaşık 2 senedir gayret ediyoruz. Ordu’yu turizmde belli bir noktaya getirdik." dedi. Kente gelen gazetecilerin ülkelerine döndüklerinde yaptıkları haberlerle Ordu’yu tanıtacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, "İnşallah bu tanıtımlar sonuç verecek. Hedef bir yıl içerisinde 1 milyon turisti Ordu’ya çekebilmek. Bunun içinde yoğun çaba harcıyoruz." diye konuştu.

Arap gazetecilerin görüşleri

Suriye’den gelen TRT muhabiri Kinda Kavas, Ordu’yu çok beğendiğini söyleyerek "Görmediğimiz birçok şeyi burada gördük. Bir hafta boyunca Ordu’da çekimlerimizi yapacağız. Geri döndüğümüzde Ordu’yu daha iyi tanıtmış olacağız." ifadesini kullandı. Ürdün’den gelen muhabir Rabee Soub, Ordu’nun cennet gibi bir yer olduğunu kaydederek "Ülkeme döndüğümde Ordu’dan çok bahsedeceğim. Burası gerçekten gelinip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor." dedi. Mısır’dan gelen Mosob Gamab da kente hayran kaldığını ifade ederek kendilerini buraya getiren yetkililere teşekkür etti.

ORDU (AA)

Haberin Devamı