Gündem Ordunun melekleri

Ordunun melekleri

Paylaş
Ordunun melekleri

Genelkurmay'ın Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki basın gezisinde kadın pilotlar büyük ilgi gördü

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadelede önemli görevler üstlenen Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Komutanlığı ile Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na basın turu düzenledi.

Haberin Devamı

Basın turunda en fazla ilgiyi Mehmetçiğin ‘koruyucu melekler’ olarak adlandırdığı kadın pilotlar çekti. Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, 17 kadın kara havacı pilot olduğunu belirterek, “Kendilerinden çok memnunuz. Görevlendirmeler yapılırken kadın pilotlara yönelik asla bir ayrımcılık yapılmıyor. Erkek pilotlarla aynı şartlarda görevlerini gerçekleştiriyorlar” dedi.

Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, kadın kara havacıların başarılarına örnek olarak Kara Havacılık Okulu’nda eğitmenlik yapan Yüzbaşı Dilek Ergüven’i gösterdi. Yüzbaşı Ergüven’in, eğitmenleri eğittiği için ‘hocaların hocası’ olduğunu söyledi. Büyükkantarcıoğlu, Yüzbaşı Yelda Alaçam’ın da çok zor şartlarda görev yapan arama-kurtarma helikopterinin pilotu olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

‘GÖKÇEN'İN KIZLARIYIZ'

Bir Sabiha Gökçen (Türkiye’nin ilk kadın pilotu, Atatürk’ün manevi kızı) kızı olarak pilotluğun kendisine nasip olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüzbaşı Dilek Ergüven, kendisi gibi kara pilot bir yüzbaşıyla evli olduğunu ve 2 çocuğu bulunduğunu söyledi.

Yüzbaşı Ergüven, “Pilot olmak ve onları yetiştirmek mi daha zor, yoksa annelik mi” sorusuna, “Tabii ki annelik daha zor” yanıtını verdi.

‘HAYALİMİ YAŞIYORUM’

Yüzbaşı Yelda Alaçam da, mesleğini büyük bir adrenalin bağımlılığı içinde sürdürdüğünü belirtirken, “Ne para, ne de başka bir şey için bu görev yapılmaz. Uçarken aldığımız haz hiç bir şeyle ölçülmez. İnsanlar hayalleriyle yaşar, ben hayalimi yaşıyorum” diye konuştu.

Yüzbaşı Yelda Çamalan, doğuda bir kadın olarak görev yapmanın zor olmadığını belirterek, “Özellikle doğuda kız çocuklarının eğitim seviyesi düşük olduğu için bizim durumumuz onlar için bir motivasyon kaynağı da olabilir” dedi