Spor Orduspor'un kombinelerine ilgi yok

Orduspor'un kombinelerine ilgi yok

Paylaş
Orduspor'un kombinelerine ilgi yok

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor tarafından yeni sezon öncesi satışa sunulan 10 bin kombine biletin sadece 60'ı satıldı.

Kulüp başkanı Nedim Türkmen, Durugöl Tesisleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, tablo karşısında "şaşkın ve üzüntülü" olduklarını söyledi.

Kulüp tarafından yaklaşık 2 ay önce satışa çıkarılan kombine biletlere taraftarların ilgisiz kaldığını anlatan Türkmen, "Bugün itibariyle 60 kombine bilet satılması çok komik. Bir o kadar da acı. Bu destekle birlikte takımı PTT 1. Lig’de bile tutmak mümkün değil. Bir kez daha taraftarımızdan ve şehirden destek bekliyoruz" diye konuştu.
Bugüne kadar bin 25 de Passolig kartı satıldığını belirten Türkmen, şunları söyledi:

"Orduspor stadı 11 bin 24 oturma kapasiteli bir yer. Ancak şunu belirtmek isterim ki son yaptığım olağanüstü seçimde başta taraftarlarımız olmak üzere bir çok kişi kulübe destek vaadinde bulundu. Ama gelinen noktada bugün itibariyle 60 kombine bilet satılması çok komik. Bir o kadar da acı. Orduspor Bölgesel Amatör Ligi’nde oynamış olsa herhalde 60 tane satardı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Herkes transferlerden bahsediyor. Transfer demek, para demek. Bu takım, benim takımım değil, Ordu’nun ve Orduluların takımı. Sonuçta taraftar olmak, bir işin tarafı olmak demektir. Şu anki tabloyu kabul etmek mümkün değil. Ben çok üzülüyorum."

Ligde geçen sezon Passolig kart uygulamasının başlatıldığını bunun da 6222 sayılı yasanın bir parçası olduğunu hatırlatan Türkmen, "Bu uygulama sayesinde tribünde suç işleyen taraftarlar da anında tespit edilmiş olacak. Ama vatandaşlarımızın bu kart ile ilgili bazı çekinceleri oluştu. Örneğin T.C. kimlik numaralarından dolayı fişleniyoruz şeklinde. Bu kesinlikle doğru değil. Fişlenme olmuyor. Zaten insanlar T.C. numaralarını artık her yerde kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kendisinin bu tür mazeretleri kabul etmediğini belirten Türkmen, "Topu taca atmaya hiç gerek yok. Bana göre Passolig kartın iki yönlü faydası var. Birincisi bedava bilet uygulaması artık mümkün değil, ikincisi ise statta suç işleyen rahatlıkla tespit edilecek ve cezalar kulübe değil, o kişiye kesilecek" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı