Hakan Çelik Org. Başbuğ bizi yine imtihan etti
HABERİ PAYLAŞ

Org. Başbuğ bizi yine imtihan etti

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un son birkaç günde Hürriyet ve Milliyet gazeteleri aracılığıyla verdiği mesajları kamuoyu dikkatle takip etti. Başbuğ Ankara’da düzenlenen “Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu”nda terör, asker sivil ilişkileri gibi konularda konuştu.
Sempozyumun ardından önceki akşam Merkez Orduevi’nde verilen resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile uzunca sohbet etme imkanı bulduk.
Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Ermeni tasarısıyla ilgili gelişmelerin çok önemli olduğunu, devletin ilgili birimlerinin özellikle Dışişleri Bakanlığı’nın attığı adımları doğru bulduklarını anlattı.
Org. Başbuğ, daha önce söz verdikleri gibi 6 komando tugayının temmuz ayına kadar tamamen profesyonelliğe geçmiş olacağını söyledi. “Bu gelişmenin terörle mücadelede nasıl sonuç vereceğini” sordum. Çok somut ve olumlu etkileri olacağını ifade etti.
Genelkurmay Başkanı terör eylemlerinin inişe geçip geçmediğine dair bir diğer sorum üzerine de terör eylemlerinde görülen azalmanın kış koşullarından kaynaklandığını vurguladı ve aşağı yukarı her yıl aynı durumun olduğunu söyledi. Yaklaşan baharla birlikte terör eylemlerinde artış yaşanabileceğine işaret etti. Org. Başbuğ, istifa ederek kimseyi sevindirmek gibi bir niyeti olmadığını söylerken Diyarbakırspor’la ilgili soruya da “Ligde kalmasını arzu ederiz” cevabını verdi.
Org. Başbuğ çevresini kuşatan gazetecileri her zaman olduğu gibi küçük bir imtihandan geçirdi. Tartışmalara neden olan patlayıcılarla ilgili e-mail, Erzincan iddianamesi ve askeri terminoloji gibi konularda sorular sordu. “Teğmen ne anlama geliyor, bilen var mı?” diye sorup uzun süre yanıt alamayınca Mehmet Ali Birand “O zaman biz de size televizyonculuk terimlerini soralım, bakalım bilebilecek misiniz” diye takıldı. Başbuğ, daha sonra “teğmen” kelimesinin öz Türkçe'de “hücum emrini veren kişi” anlamına geldiğini söyleyerek kendisini bir teğmen gibi hissettiğini söyledi. Askerlikle ilgili sorduğu soruların büyük bölümüne doğru yanıtlar veren Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’yi, elini sıkarak tebrik etti. Mehmet Ali Birand “Emekli olsanız da televizyondaki 32. Gün programıma davet etsem” deyince Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ “Emekli olmadan da gelirim ama program şimdi olduğu gibi gece yarısı değil saat 20.00 gibi başlamalı” diye konuşunca Birand tebessüm etti ve “Memnuniyetle yaparız” gibi bir ifadeyle başını salladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder