Gündem Org. Başbuğ'dan duygusal veda

Org. Başbuğ'dan duygusal veda

Paylaş
Org. Başbuğ'dan duygusal veda

Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Işık Koşaner'e devretti. Başbuğ, veda konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı

Genelkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen törende, 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacak Orgeneral İlker Başbuğ, görevini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’e devretti. Devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kuvvet komutanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne seviyesiz saldırılar yapıldığını bunun da orduya olan güveni sarsmayı amaçladığını söyleyen Orgeneral İlker Başbuğ, TSK’nın laik cumhuriyetin teminatı olmaya devam edeceğini ifade etti.

Son günlerde yeniden gündeme gelen tek tip askerlik konusuna da değinen Başbuğ, Anayasa’ya göre Türkiye’de askerlik hizmetinin bir vatan borcu olduğunu belirterek, "Askerlik hizmetinin tek tip askerlik şekline dönüştürülmesinin uygun olacağını değerlendirmekteyiz" dedi.

Konuşmasının son bölümünde eşi Sevil Başbuğ ve çocuklarına teşekkür eden Orgeneral İlker Başbuğ, zor anlar yaşarken göz yaşlarına hakim olamadı. Orgeneral Başbuğ daha sonra Genelkurmay Başkanlığı şildini ve rozetini Orgeneral Işık Koşaner’e devretti.

Haberin Devamı