Gündem Org. Çetin Doğan'dan TÜBİTAK'a dava

Org. Çetin Doğan'dan TÜBİTAK'a dava

Paylaş
Org. Çetin Doğan'dan TÜBİTAK'a dava

Org. Çetin Doğan'dan TÜBİTAK'a dava

Balyoz davası kapsamında hazırlanan bilirkişi raporlarında çelişki olması nedeniyle mahkeme 19 adet CD’yi incelenmesi için TÜBİTAK’a (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) gönderilmişti.

Haberin Devamı

TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporda CD’lerin gerçek, bir başka deyişle iddia edilen kişiler tarafından öne sürüldüğü tarihlerde oluşturulduğu belirtilmişti. Bunun üzerine 1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan 1 numaralı sanık olarak tutuklanmıştı.

60 bin TL tazminat

Tutuksuz olarak yargılanan Çetin Doğan tutuklanmasına gerekçe gösterilen raporu hazırlayan TÜBİTAK bilirkişileri Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Dr. Hayretdin Bahşi hakkında toplam 60 bin TL tutarında tazminat davası açtı. Çetin Doğan’ın avukatları “CD’lerin sahte olma ihtimali varken TÜBİTAK’ın hazırladığı raporda bu belirtilmedi. Bu yüzden müvekkilimizin tahliye talepleri uzun süre kabul edilmedi” dedi.

Çetin Doğan daha önce de soruşturma savcıları ve hakkında tutuklama kararı veren hakimlere toplam 120 bin TL tutarında tazminat davası açmıştı.

Haberin Devamı

Ayşegül USTA/DHA