Gündem Org. Fırtına'nın avukatı: Polise ifade vermeyecek

Org. Fırtına'nın avukatı: Polise ifade vermeyecek

Paylaş
Org. Fırtına'nın avukatı: Polise ifade vermeyecek

Org. Fırtına'nın avukatı: Polise ifade vermeyecek

"Balyoz Güvenlik Harekatı Planı" iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına’nın avukatı Atilla Hekimoğlu, müvekkilinin ifade vermeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde müvekkili Fırtına ile görüşen Hekimoğlu, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Müvekkilimin sağlık durumu iyi. Burada tek başına bir odada tutuluyor. Ancak burada hukuki hiçbir işlem yapılmıyor" dedi.

Hekimoğlu, Adalet Bakanlığının 2006 yılında devlet memurlarının yargılanması ile ilgili bir genelge çıkarttığını belirterek, "Müvekkilim burada ifade vermeyecek. Polisin ifade alması genelgeye göre mümkün değil. İbrahim Fırtına’nın soruşturması, kuvvet komutanlığı yapmış olması itibariyle, ancak başsavcılar tarafından yürütülebilir. İfadesini başsavcılar alabilir. Emniyet Müdürlüğünde fuzuli yere tutulmaktadır. Burası otel gibi kullanılacak, burada ifade vermeyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Atilla Hekimoğlu, "suçlamalar konusunda müvekkiline ve kendisine bir şey söylenmediğini" ifade ederek, "Fırtına’nın en kısa sürede adliyeye sevk edilmesini bekliyoruz" dedi.