Beden Sağlığı Organ Bağışı Afiş Yarışması sonuçlandı, ödüller sahiplerini buldu

Organ Bağışı Afiş Yarışması sonuçlandı, ödüller sahiplerini buldu

Paylaş
Organ Bağışı Afiş Yarışması sonuçlandı, ödüller sahiplerini buldu

Dünyada yaklaşık 1 milyon hasta organ bekliyor. Organ bağışı konusunda uluslararası alanda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen Organ Bağışı Afiş Yarışması'nın kazananlarına ödülleri Cenevre'de verildi

Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV), Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Organ Nakli Koordinatörleri Derneği ve Karaciğer Nakli Derneği tarafından düzenlenen afiş yarışması sonuçlandı.

32 ÜLKEDEN 1440 ESER BAŞVURDU

Organ Bağışı Afiş Yarışması'nın birincisi Çinli Yuan Liu, ikincisi Türkiye’den Sevilay Can ve üçüncüsü İranlı Seyed Mahdi Seyed Asgari, ödüllerini Cenevre’de düzenlenen Dünya Organ Bağışı Kongresi’nde aldı.

Organ bağışı konusunda uluslararası alanda toplumsal farkındalığı artırmak ve organ nakli ile hayata dönmeyi bekleyen daha fazla hastaya fırsat sunmak amacıyla düzenlenen yarışmada ilk 100’e giren eserler kongrede sergilendi. Yarışmaya 32 ülkeden 1440 eser başvurdu.

'DAHA FAZLA HASTA ŞANS YAKALAYACAK'

Organ kıtlığının, bekleme listelerinde sıra gözleyen hastaların tedavi şansını sınırlayan dünya çapında önemli bir problem olduğunun altını çizen Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, ödül töreninde yaptığı konuşmada "Her yıl yüz binden fazla hasta, uygun bir organ bulunamadığı veya organ nakli hizmetine erişemediği için hayatını kaybediyor. Bu bakımdan küresel çapta organ bağışı ile ilgili duyarlılığı artırmak amacıyla bu yıl Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması'nın ikincisi düzenlemekteyiz. Söz konusu yarışmanın organ bağışında küresel ölçekte farkındalık oluşturmanın yanı sıra aynı amaç için değişik ülkelerde çalışan kurum ve kuruluşlar arasında ilişkileri güçlendirerek yeni iş birliğine fırsatları oluşturacağına ve daha fazla hastaya organ nakli ile hayata tutunma şansı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı