Beden Sağlığı Organ bağışıyla 14 yıl sonra diyalizden kurtuldu

Organ bağışıyla 14 yıl sonra diyalizden kurtuldu

Paylaş
Organ bağışıyla 14 yıl sonra diyalizden kurtuldu

Batman’da yaşayan böbrek hastası Nurtekin Aksoy, kadavradan yapılan böbrek nakli ile 14 yıl sonra diyalizden kurtuldu

Böbrek yetmezliği tanısı konulan Nurtekin Aksoy’a (50) 2000 yılında böbrek yetmezliği tanısı kondu. Bir süre ilaç tedavisi ile yaşamını sürdüren Aksoy, 2002 yılından itibaren diyalize girmeye başladı. Haftada 3 gün diyalize giren Aslan, bu süreçte sahibi olduğu mobilya dükkanını kapatmak zorunda kaldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği’nde takipleri yapılan ve nakil olmak için Organ Nakli Merkezi’ne kayıt yaptıran Nurtekin Aslan’a güzel haber, kontrolleri için Batman’dan İzmir’e doğru yola çıktığı sırada geldi. Organ nakli koordinatörlüğü tarafından uygun böbreğin bulunduğunun bildirilmesi üzerine vakit kaybetmeden hastaneye giden Aksoy, hemen operasyona alındı.

"YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Op. Dr. Cezmi Karaca’nın başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı nakil operasyonu ile Nurtekin Aksoy diyalizden kurtularak yaşama yeniden tutundu. Hastaneden taburcu edilen Nurtekin Aksoy ameliyatın ardından diyalizden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek "Yeniden doğmuş gibi hissediyorum, öncelikle organ bağışı yapanlara, beni hayata bağlayan başta doktorlarım olmak üzere tüm çalışanlara çok teşekkür ederim" dedi.



Haberin Devamı